Pršice ali akarine so velika in raznolika skupina pajkovcev, v katero uvrščamo več kot 50.000 danes živečih vrst. Naravni proces luščenja kože je za človeško bariero povsem običajen in pomemben del obnavljanja kože. Dnevno lahko odpade gram in pol drobnih lusk, kar pa nahrani milijon pršic.

Alergija na iztrebke

Alergično reakcijo na prah pravzaprav povzroči blato pršic, ki vsebuje alergen protein. Življenjska doba pršic je sicer v večini zelo kratka - največ pršic umre, ko so izpostavljene nizki stopnji vlažnosti ali pa zelo visokim temperaturam. A v topli hiši z veliko vlage pršice preživijo tudi leto dni. Njihovi iztrebki ostanejo, alergija pa se nadaljuje. V večini predelov sveta so torej pršice v še tako urejeni hiši. Z rednim čiščenjem in sesanjem se seveda manjša možnost, da bi pršice povzročale težave, a vendar ni vedno tako. Raziskave kažejo, da pri brisanju prahu ostane vse do 95 odstotkov pršic. Za svoj dom moramo torej poskrbeti na drugačen način.

Pomoč z rednim čiščenjem

Če redno sesamo z visoko sesalno močjo, ki prodre globoko v plasti preprog, vzmetnic, oblazinjenega pohištva in plišastih igrač, lahko pršice odpravimo. Novo tehnologijo in učinkovit način sesanja, ki to zmore, ima najnovejši robotski sesalcec iRobot Roomba 980. Zajame vse notranje talne površine, otroške igralne podlage, čistilna glava pa se prilagodi preprogam, kjer se skriva največ umazanije in prahu. Z vklopom močnejšega načina sesanja (boost), robot poskrbi, da se sesalna moč motorja med sesanjem preprog desetkrat poveča. Prav tako oblika sesalnika iRobot omogoča sesanje pod posteljo, pod kavčem in povsod tam, kjer se nabirajo prah in pršice.

Čisto stanovanje z iRobotom

Aparat iRobot umazanijo zdrobi, preden jo pobere. To mu omogoča krtača aeroforce z utori in s sistemom proti vozlanju, ki poskrbi, da ujame ves prah in drugo nesnago z vseh vrst tal. In kar je najpomembnejše - robotski sesalec iRobot ima filter hepa, ki ujame 99 odstotkov prahu in alergenov, tako majhnih kot en mikron, da ohrani čist zrak vašega doma. Dom se ob vsakodnevni uporabi namesto z lisastimi sledmi in pršicami ponaša z veliko sijaja in čistim zrakom. S funkcijo časovnega programiranja čiščenja si lahko izberete dan in uro začetka čiščenja, tako da redno čiščenje za vas ne predstavlja dodatnega bremena. Ko pridete domov, je stanovanje že čisto; težav s pršicami je bistveno manj in tako tudi manj obolenj zaradi alergije.