Uradna fotografija srečanja hrvaške predsednice in kraljice Elizabete II. je taka, da se dami rokujeta, v ozadju, za Grabar-Kitarovićevo, pa stoji njen mož Jakov. Predsednica je to fotografijo objavila tudi na svoji strani na facebooku. Le da je bila izrezana tako, da na njej ni njenega soproga. Ne omenja ga niti v podpisu, saj govori le o tem, kako je obisk v Veliki Britaniji začela s prijetnim pogovorom s kraljico. O možu pa niti besede.

Hrvaški mediji so ob tem pripetljaju ironično zapisali: »Jakov, zdrži!« Ni kaj, ob srečanju vladaric ni prostora za prve soproge.

Je pa zato Kolinda Grabar - Kitarović ob rokovanju s kraljico naredila še eno nenavadno potezo. Prijela jo je namreč za podlaket, kar je v nasprotju z vsemi protokolarnimi pravili. Kot je namreč pravila rokovanja s kraljico opisal kraljevi butler Grant Harrold, je treba kraljici roko ponuditi pod pravim kotom s palcem navzgor, ki ga nato položite na kraljičino roko, ki jo le rahlo stisnete. Kakršno koli drugo dotikanje se šteje kot nepristojno. Torej še dobro, da je ni hrvaška predsednica objela.

Björk vzburjajo živali

Islandska pevka Björk, ki jo opisujejo kot najpomembnejšo glasbenico svoje generacije in je lani prodala okoli 20 milijonov plošč, je dala presenetljiv odgovor o svoji seksualnosti.

V intervjuju za Evening Standard je priznala, da je ne vzburja to, kar je normalno. »Rada imam erotične knjige in filme, toda klasični fetiši, kot so steznik in mrežaste nogavice, me ne vzburjajo. Zdijo se mi preveč povprečni, preveč normalni,« je dejala. Prav tako je ne privlačijo javne hiše, zelo pa jo vznemirja narava. »Rada imam bestialnost. Nekaj takega kot 'pornografijo' na National Geographicu« je priznala. Nekoč je bila sicer malce zaljubljena v naravoslovca Davida Attenborougha, s katerim je snemala dokumentarni film, kar niti ni čudno, saj se ji zdi narava najboljši afrodiziak.

Petdesetletna glasbenica je zelo iskreno govorila tudi o svoji razpadli zvezi. Prepričana je, da mora to pač preboleti in da njen dolgoletni partner Barney še zdaleč ni bil njena edina sorodna duša. Najtežje se ji je bilo sprijazniti s tem, da ne bo imela velike družine, takšne, kot je bila tista, v kateri je odrastla. Sedaj s svojo 14-letno hčerko ne živi le v New Yorku, ki ga nikoli ni zares marala, temveč več časa preživi na Islandiji, najraje v odmaknjeni koči ob jezeru Þingvallavatn. Tam se ne počuti osamljeno, tako ali tako pa meni, da ženske lahko naredijo, kar koli želijo, saj je to prinesel feminizem. Za novi feminizem, ki nastaja sedaj, pa meni, da je poleg protesta in enakosti ženskam prinesel tudi pravico, da tarnajo.

Mama se je opravičila Miley Cyrus

Očitno je obvezno, da morajo zdaj vsi zvezdniki odkrito govoriti o svoji seksualnosti. Miley Cyrus pri tem ni nikakršna izjema. Triindvajsetletna zvezdnica je razkrila, da se je o svoji spolni usmerjenosti začela spraševati že z desetimi leti, tik zatem, ko je postala zvezdnica nadaljevanke Hannah Montana. Priznala je tudi, da je bilo njeno prvo razmerje z žensko. Za Variety je priznala, da dolgo ni razumela svoje lastne seksualnosti, saj se ji je zdelo biseksualno preveč omejeno. Prav tako se ni počutila ne heteroseksualno ne homoseksualno. Zato je lani razglasila, da je panseksualka, kar pomeni, da pri spolni izbiri ni omejena glede na biološki spol ali spolno identiteto. Sama sebe ne razume niti kot žensko niti kot moškega, temveč kot spolno nevtralno.

Miley Cyrus, ki je trenutno ena od žirantk oziroma učiteljic v oddaji The Voice, izhaja iz globoko verne družine z juga Amerike. Njeni starši so bili pri njeni spolni usmerjenosti precej nerazumevajoči. Toda glasbenica je bila prepričana, da bodo prej ali slej sprejeli tudi to. Ko je na glasbenem tekmovanju eno od deklet v joku priznalo, da je lezbijka, se je razjokala tudi Mileyjina mama in se ji opravičila, ker je v njenih najstniških letih ni bolj podpirala pri iskanju spolne identitete. Pevka je tudi osnovala neprofitno organizacijo za pomoč LGBT-mladini.

Cyrusova je trenutno v zvezi z avstralskim igralcem Liamom Hemsworthom, bila naj bi celo zaročena. Pred tem pa je bila bila v razmerju z manekenko Stello Maxwell.

Lindsey in Tiger v akvariju

Čeprav sta se razšla že pred več kot letom dni, smučarka Lindsey Vonn še vedno rada govori o svojem bivšem fantu golfistu Tigerju Woodsu in njunem razmerju. Seveda, saj sta bila od trenutka, ko sta na facebooku razkrila, da sta par, najbolj oblegan športni par na svetu, prav tako je bila novica o njuni ločitvi skoraj tako odmevna kot ločitev Angeline Jolie in Brada Pitta.

Sedaj Lindsey Vonn promovira svojo knjigo Močno je nova lepota (Strong Is the New Beautiful) in v zvezi s tem gostuje na zabavnih televizijah ter razlaga o Woodsu. Tako je denimo v intervjuju na E! News priznala, da je bilo težko biti v razmerju s superzvezdnikom golfa, saj se ji je zdelo, kot da bi živela v akvariju. »Vsi so naju gledali, ocenjevali in komentirali, kaj se jim zdi prav in kaj narobe,« je triletno razmerje opisala 31-letna smučarka. Prepričana pa je, da jo je to razmerje naredilo močnejšo, saj se je naučila, kako preslišati komentarje ljudi, ki se jih njeno življenje prav nič ne tiče. Zatrdila je, da je bila s Tigerjem Woodsom zelo srečna, le da je bil trenutek, ko sta se podala v razmerje, napačen: ona je bila tik po ločitvi od bivšega moža Thomasa Vonna, on si še ni opomogel od škandalozne ločitve od manekenke Elin Nordegren.

Podobno je dejal tudi Woods, ki je že konec leta 2015 za Time dejal, da z Lindsey nikoli nista imela časa zase, saj je smučarka poleti v Južni Ameriki, pozimi v Evropi, on pa ima dva otroka v Ameriki, ki jima posveča ves svoj prosti čas. Njuno razmerje naj bi bilo fantastično, a preprosto časovno neusklajeno.