Ben Stiller preživel raka

Zvezdniki pogosto zamolčijo svoje zdravstvene težave. Tudi igralec Ben Stiller jih je. Tako je šele pred dnevi v pogovorni oddaji Howarda Sterna priznal, da so mu pred dvema letoma diagnosticirali raka na prostati in da je bil v največji tajnosti dva meseca pozneje operiran. Nekaj mesecev pozneje so mu zdravniki potrdili, da je ozdravljen.

Toda šele zdaj se je 50-letni igralec odločil, da bo pozval moške, naj se s svojimi zdravniki pogovorijo tudi o raku na prostati in naj redno hodijo na preventivne preglede. Dejal je, da je bila zanj novica o raku kot strela z jasnega, saj se mu ni niti sanjalo, da je bolan, tumor pa je v njem rasel že pet let. Potem je poiskal še druge znane osebnosti, ki so zbolele za rakom na prostati, in začuden ugotovil, da sta med njimi tudi ameriški zunanji minister John Kerry in njegov soigralec iz filmov o Fockersovih Robert DeNiro.

O svoji izkušnji je napisal esej, v katerem se za svoje življenje zahvaljuje preventivnemu pregledu, ki ga je njegov zdravnik opravil pred njegovim 50. letom, kot je predpisano. Toda medicinci so njegov esej o raku označili za sicer ganljiv, a temelječ na psevdoznanosti. Ne glede na to, kako Ben Stiller opozarja na nujnost preventivnih testiranj, zdravniki menijo, da je rak na prostati počasi rastoči rak, ki v večini primerov ni smrten.

Ne glede na izpoved o svoji bolezni Ben Stiller ni izgubil smisla za humor. Dan po izpovedi je svojo sestro Amy, tudi igralko, nalagal, da čisto resno podpira Donalda Trumpa in idejo o gradnji zidu na meji z Mehiko. Sestra mu je verjela in na svojem facebooku zapisala, da se je njenemu bratu popolnoma zmešalo.

Kim je sama kriva za rop

Menda je bilo kot v filmu: seksi starleta leži v postelji, ko v njeno sobo vdre peterica v policiste preoblečenih oboroženih roparjev, jo zveže in vrže v kopalno kad ter odbrzi z diamantnim prstanom. Starleta medtem moleduje za svoje življenje, češ, sem mati dveh otrok, ne ubijte me, in se neizmerno boji, da jo bodo posilili. Še dva dni pred tem je na modno revijo pariškega tedna mode prišla v obleki, skozi katero se je videlo njeno telo, in isti dan je na svojem instagramu ponovno objavila fotografijo zaročnega prstana, ki so ga kasneje ukradli skupaj s kupom dragocenega nakita, vrednega okoli deset milijonov evrov.

Tako so oropali Kim Kardashian v apartmaju pariškega hotela, kjer je bivala med obiskom modne prestolnice, in to brez varnostnikov pred vrati. Ti so bili takrat v sosednjem apartmaju pri njeni sestri Kourtney.

Toda največja groza se je starleti zgodila veliko kasneje, ko je izjavo o dogodku dala francoska policija. Zatrdili so, da bodo naredili vse, da najdejo storilce, a tudi dodali, da si je Kardashianova sama kriva za rop, kaj pa na medmrežju objavlja fotografije svojih dragocenosti. Podobno meni tudi Karl Lagerfeld, starletin prijatelj, ki je brez oklevanja dejal, da je rop nekaj groznega, a da se svojega bogastva pač ne razkazuje na spletu, še posebno pa se ga ne hrani v navadni hotelski sobi brez varnostnikov. »Ne morete razkazovati svojega imetja in biti potem presenečeni, če ljudje želijo, da ga delite z njimi,« je pribil 83-letni modni oblikovalec.

Propad zakonov družine Mamić

Družina Mamić je sinonim za hrvaški nogomet. Dolgoletni alfa in omega zagrebškega Dinama Zdravko Mamić hrvaško javnost vedno znova razveseljuje z novimi in novimi bizarnimi pripetljaji od psovanja novinarjev, petja – bolje dretja – na letališču do aretacije zaradi goljufij.

Zdaj pa je družina Mamić poskrbela še za to, da je postala hrvaška družina z največ ločitvami v minulem tednu. Najprej so mediji pisali o tem, da je razpadel dve leti trajajoči zakon Zdravkovega brata Zorana Mamića, nekoč trenerja Dinama, zdaj trenerja savdskega kluba Al Nassar. Poročen je bil z ekonomistko iz Reke Ano Šikić. Ni znano, kdaj sta se spoznala, zaročila pa sta se leta 2012, ko se je Ana hvalila z velikim zaročnim prstanom, obloženim z briljanti, zaročenec pa se je hvalisal, da bo njegova Ana nekoč dobra mama, ker tako skrbno skrbi za njunega psa. Zoran Mamić je bil pred tem 19 let poročen z Vanjo, s katero sta se ločila leta 2010. Iz tega zakona ima hčer in sina. Tedaj je ob ločitvi dejal, da je šla sreča v klet. Očitno je za nekaj let na glavni vhod prišla z Ano.

Ločuje se tudi sin Zdravka Mamića Mario Mamić. Ta je bil devet let poročen z nekdanjo televizijsko voditeljico Moniko Kravić, ki je po poroki in rojstvu sinov Jakova in Josipa opustila kariero ter postala gospodinja, medtem ko je šel Mario po očetovih stopinjah in postal nogometni menedžer. Tudi on je skupaj z očetom in stricem Zoranom v sodnih postopkih zaradi nezakonitih postopkov v Dinamu. Ni znano, zakaj se je izselil iz skupnega stanovanja na prestižnem Tuškancu, o krizi v njunem zakonu pa se je šušljalo že pred letom dni.

Norveška premierka zasvojena s pokemoni

Pri nas je bil največji škandal, ko so fotografi v parlamentarnih klopeh posneli SMS bodoče premierke, češ da je prepovedano fotografirati poslanske mobilnike. Kar pa ni nič v primerjavi z norveško afero: tam so namreč fotografirali premierko Erno Solberg, ki naj bi v poslanskih klopeh poslušala uvodne govore poslancev norveškega parlamenta, v resnici pa je igrala igrico pokemon go. Pa sploh ni prvič, da so jo ujeli med igranjem. Pred dobrim mesecem je med uradnim obiskom na Slovaškem zahtevala prekinitev sestanka, da je pokemone lahko lovila po mestni hiši v Bratislavi.

Premierka je ob igranju v parlamentu popolnoma resno razložila, da je morala nujno zvaliti jajca, da bi lahko kasneje ujela enega najredkejših pokemonov. Zabavno pa je, da vodja opozicije, ki je govorila ravno v času premierkinega igranja, ni bila zaradi tega prav nič slabe volje: tudi njo so že ujeli, ko je igrala pokemon med sejo nacionalnega varnostnega sveta.

Pokemon pa ni edina novodobna igračka, zaradi katere je bila 55-letna norveška premierka v zadnjem mesecu v svetovnih medijih. Pred nekaj tedni se je zapletla v prepir s Facebookom, ko je ta z njenega računa izbrisal fotografijo dekleta med napalmskim napadom v Vietnamu, češ da gre za neprimerno goloto. Svetovno znana fotografija fotografa Nicka Uta iz leta 1972 je ena izmed ikon vojne fotografije, nagrajena s Pulitzerjevo nagrado. Premierki se je za neprimerno cenzuro opravičila direktorica Facebooka Sheryl Sandberg, češ da se pri preganjanju golote na svojem omrežju včasih tudi zmotijo.