Čudovita pita, ki med peko božansko diši, je primerna za kosilo ali večerjo. Ker je pripravljena brez testa, je manj kalorična, a vseeno odlična in nasitna. Ker pita ne vsebuje testa, je priporočljivo, da med pripravo uporabite papir za peko, ki vse sestavine drži skupaj, z njegovo pomočjo pa lahko pito tudi enostavno vzamete iz pekača.

Ta recept je beljakovinsko zelo bogat, ne vsebuje pa ogljikovih hidratov. Najraje jo bodo imeli vsi, ki se držijo LCHF (low carb high fat) diete ter vsi, ki so alergični na gluten. Kljub temu, da najbolj ustreza prav tema dvema prehranjevalnima skupinama, pa je odlična za prav vse. Pa dober tek!

Več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!

RECEPT

SESTAVINE (za 4 osebe)

1 strok česna

150 g gob

80 g sveže špinače ali blitve

1 večja zelena bučka

1/4 žličke suhega ali 2 vejici svežega timijana

1/4 žličke kajenskega popra (neobvezno)

2 jajci

120 ml mleka

100 g mocarele

75 g fete

1/8 žličke muškatnega oreščka

poper

olivno olje

sol

PRIPRAVA

V večji kozici segrejte žlico olivnega olja ter na njem prepražite gobe. Potem pa dodajte še sesekljan strok česna in kuhajte še toliko časa, da česen zadiši.

Ko gobe spustijo vodo in se obarvajo, dodajte timijan in premešajte. Dodajte še na rezinice narezano bučko in tudi te prepražite, da se zmehčajo in malenkost obarvajo. Dodajte še 1/4 žličke soli in špinačo. Pražite še nekaj minut, da špinača uvene.

V skodelico ubijte jajci in ju razžvrkljajte. Dodajte ščepec soli, mleko in muškatni orešček ter dobro premešajte.

Ognjevarni pekač obložite s papirjem za peko in nanj razporedite zelenjavno mešanico, nanjo pa nadrobite feto. Na zelenjavno mešanico in sir nežno prelijte še jajčno zmes. Na vrh enakomerno razporedite naribano mocarelo in po vsej površini dobro popoprajte. Pecite 45 minut v pečici, ogreti na 175 stopinj Celzija.

Pečeno pito previdno vzemite iz pečice, pustite dve minuti počivati, potem pa s pomočjo papirja za peko vzemite iz pekača, narežite, servirajte in postrezite.