V senci nogometnega vrhunca v Stožicah med Slovenijo in Anglijo bo nocoj v Podmežakli hokejska tekma med Jesenicami in Olimpijo, ki bo štela za superpokalni naslov. Gre za novo tekmovanje, s katerim so v hokejski zvezi želeli popestriti jesensko klubsko dogajanje, a se pri izbiri termina tekme niso preveč izkazali.

Olimpija, ki je v minuli sezoni osvojila tako državni kot pokalni naslov, na Jesenice prihaja v vlogi favorita, čeprav se ji je začetek novega tekmovalnega leta v EBEL pričakovano izjalovil. Ljubljančani so na osmih preizkušnjah v odprtem prvenstvu Avstrije zmagali le enkrat in v povprečju prejeli skoraj pet golov na tekmo. Znano je, da ima klub obilo težav na vseh ravneh, zato je superpokalni obračun za Olimpijo kot nujno zlo. Tako kot v prejšnjih letih bo pod drobnogledom tudi tokrat predvsem pristop tivolskega kolektiva, ki ima na papirju kakovostnejšo zasedbo kot Jeseničani. Olimpija bi lahko unovčila predvsem pomoč okrepitev iz tujine, tekma pa bo med drugim podala tudi odgovor, kako se na nižji ravni od EBEL znajde vratar Jeff Frazee, ki doslej še ni navdušil kot njegov predhodnik Olivier Roy.

Na Jesenicah so zadovoljni z začetkom sezone v alpski ligi, saj so zmagali na vseh sedmih tekmah. Trener in reprezentančni selektor Nik Zupančič je v jeseniške vrste pričakovano vnesel red in disciplino, kar je bil že v sezoni 2014/15 eden glavnih gorenjskih adutov pri naskoku na državno krono. Na uradni tekmi bodo proti nekdanjim delodajalcem prvič zaigrali Jure Sotlar, Luka Kalan in Miha Logar, ki so poleti prestopili v Podmežaklo, da bi lažje konkurirali za mesto v ekipi in bili na očeh selektorja Zupančiča. Jesenice bodo pogrešale poškodovanega Žana Jezovška, na sobotni tekmi proti Kitzbühlu pa si je prst zlomil Nate DiCasmirro, ki bo moral po operaciji počivati vsaj tri mesece.

Včeraj zvečer so iz kluba sporočili, da bo v jeseniški postavi za današnjo tekmo tudi slovenski reprezentant David Rodman, ki se vrača po šestih mesecih okrevanja po hudi poškodbi križnih vezi. Rodman bo rdeči dres nosil vsaj mesec dni, pred nocojšnjim izzivom pa sporoča: »Proti Olimpiji se ne igra, ampak zmaguje.«