Klubska hokejska sezona na domačih tleh se je začela po pričakovanjih. Olimpija v najvišjem regijskem tekmovanju EBEL ni konkurenčna najboljšim avstrijskim klubom, medtem ko Jesenice v manj odmevni alpski ligi zmagujejo v seriji.

Začaranemu krogu tivolskega kolektiva ni videti konca. Olimpija že peto leto zapovrstjo životari med konkurenco v EBEL, kamor po vseh kriterijih tekmovanja ne spada več. Oster boj za preživetje je Ljubljančane pahnil povsem na obrobje tekmovanja, v katerem zaradi preskromnega igralskega kadra kajpada ne morejo biti enakovredni mnogo bolj urejenim klubom. Verjetno ni daleč kruto spoznanje, da je tivolska zgodba dokončno zavožena, saj svežega kapitala že dlje časa ni na obzorju. Olimpija v zadnjem obdobju plačuje kazen za vse finančne grehe iz preteklosti, ko se je izkazalo, da dolgoletni alfa in omega kluba Matjaž Sekelj ni bil ravno najboljši gospodar kluba.

Olimpija ravno zaradi pomanjkanja finančnih sredstev močno zamuja na vseh ravneh. Tivolski kolektiv je zelo podhranjen na področju marketinga, da bi navezal stik z navijači, ki imajo vrh glave visokih porazov na domačem ledu. Slovenske prvake v nekoč obljubljeni ligi spremlja le še okoli 500 ali 600 najbolj gorečih privržencev, ki so vajeni že vsega hudega. Že več kot dva meseca traja agonija s kapetanom in reprezentančnim olimpijcem Alešem Mušičem, ki zaradi neizplačanih obveznosti ne želi obleči zelenega dresa, v katerem je odraščal. Zanimanje za ljubljanski hokej je resnično padlo na najnižjo točko, kar se opazi tudi po vse skromnejših objavah v medijih, klub pa poročevalcem na domačih tekmah ne zmore zagotoviti niti brezžične internetne povezave za nemoteno delo.

Nekoliko več pozornosti bi lahko vzbudil torkov superpokalni obračun med Jesenicami in Olimpijo v Podmežakli, a bo najnovejši izdelek hokejske zveze zaradi ponesrečenega termina tekme ostal globoko v senci nogometnega dogajanja med Slovenijo in Anglijo v Stožicah. Železarji v alpski ligi sicer premagujejo tekmece kot za šalo, vendar je znano, kako velika je razlika med prvo- in drugoligaško konkurenco v odprtem avstrijskem tekmovanju. V jeseniškem dresu sta se po šestih krogih z največ točkami izkazala Jure Sotlar in Luka Kalan, ki se pri Olimpiji zaradi zahtevnosti tekmovanja v EBEL nista mogla preveč naigrati. Za zdaj se uresničuje napoved, da jima je alpska liga pisana na kožo, vendar obstaja pomislek, ali bosta v tem tekmovanju lahko dovolj napredovala.