Po nogometnem vzoru bomo v Dnevniku po vsakem prvenstvenem krogu v košarkarskem državnem prvenstvu objavljali lestvico najboljših posameznikov. Ocene, ki jih bomo za najboljšo peterico seštevali sproti in nato ob koncu tekmovanja razglasili najboljšega košarkarja v ligi, bodo podajali slovenske košarkarske legende Peter Vilfan, Dušan Hauptman in Jaka Daneu ter naše športno uredništvo. Prvo mesto v posameznem krogu prinaša deset točk, drugo pet, tretje tri, četrto dve in peto eno točko.

V prvem krogu lige Nova KBM je po mnenju omenjene četverice najbolj izstopal košarkar Krke Marko Luković, ki se je v Novo mesto preselil poleti. Z 19 točkami je bil 24-letni srbski krilni košarkar najboljši strelec dolenjskega moštva na derbiju proti Olimpiji v Stožicah, ki so ga gostje gladko dobili. Strelskemu izkupičku je dodal še šest skokov in tri asistence, njegov statistični indeks pa je znašal 20. Nekdanji član Mega Leksa, nemškega Triera in MZT Skopje ima pri 207 centimetrih izjemno mehko roko, po uvodu v novo sezono pa je jasno, da je eden najboljših posameznikov v moštvu trenerja Dejana Mihevca.

Drugo mesto v glasovanju za najboljšega posameznika prvega kroga košarkarskega državnega prvenstva je pripadlo slovenskemu reprezentantu Maticu Rebcu, ki je bil ob Lukoviću s 14 točkami, po štirimi asistencami in skoki ter statističnem indeksu 24 drugi najboljši posameznik Krke pri zmagi proti Ljubljančanom. Heliosov Američan Kyle Casey (zmaga proti Tajfunu, 17 točk in sedem skokov) je zasedel tretje mesto, igralec Podčetrtka Anže Cerkovnik (zmaga proti Rogaški, 19 točk in osem skokov) četrto in član Hopsov iz Polzele Alen Hodžić (zmaga proti Šenčurju, 21 točk, pet asistenc, štiri skoke) peto.

Glasove so sicer prejeli še Urban Durnik, Miloš Miljković (oba Zlatorog), Dejan Čup (Hopsi) in Bojan Radulović (Primorska), a ne dovolj, da bi se prebili med prvo peterico.

Košarkar 1. kroga SKL

Dnevnik

PODATKI

3

5

2

1

10

točke

MARKO

LUKOVIĆ

ALEN

HODŽIĆ

MATIC

REBEC

KYLE

CASEY

ANŽE

CERKOVNIK

Hopsi

Krka

Krka

Helios

Podčetrtek

21 let

25 let

30 let

24 let

24 let

org. igre

krilo

branilec

krilo

krilo

Ocenjujejo Peter Vilfan, Dušan Hauptman, Jaka Daneu in športna redakcija Dnevnika