Čeprav je bila sinočnja tekma 4. kroga lige ABA zaradi zasedenosti Stožic v legendarni dvorani Tivoli, to ljubiteljev košarke ni prepričalo, da bi si obračun prišli ogledat v živo. Bržkone je na to vplivalo celotno dogajanje okoli kluba v zadnjem obdobju ter tudi slab start v sezono, ko so zmaji klonili na vseh treh dvobojih. Na tribunah dvorane pod Rožnikom se je tako zbralo le okoli 300 gledalcev, ki pa so videli prvo zmago Olimpije v letošnjem jadranskem tekmovanju.

Gostitelji so se v obračun podali v visokem ritmu, kar je prepoznaven znak letošnje Olimpije. Ko Ljubljančanom steče v igri, stvar še nekako funkcionira, večinoma pa divjanje po igrišču zmajem škodi. Takrat namreč prihaja do veliko izgubljenih žog in slabih odločitev v napadu, ko prehitri meti nasprotnikom odprejo lahke točke iz protinapadov. To je bilo očitno v včerajšnjem prvem polčasu, ko je Olimpiji po uvodnem tekmovanju v metih za tri točke z nasprotnikom uspelo dogajanje umiriti in v tem času narediti delni izid 13:0. Kazalo je, da bodo zmaji Mornarja že zlomili, a nato se je v glavah igralcev ljubljanskega moštva znova nekaj spremenilo, saj je ponovno sledilo že prej omenjeno divjanje, po katerem so gostje zmaje ujeli.

Po polčasu je na parket v dvorani Tivoli prišla neka druga Olimpija. Predvsem obramba je bila v tretji četrtini na visoki ravni, znova je stekel napad in gostje so se pred zadnjimi desetimi minutami kar naenkrat znašli v zaostanku 16 točk, ki je bil previsok, da bi jim ga do konca kljub boljši igri uspelo spreobrniti. »Odvalil se nam je kamen od srca. Vemo, da smo enakovredni ekipam od petega mesta navzdol v ligi ABA. Nespretno smo izgubili prvi dve tekmi, kar je na nas pustilo posledice. Čutili smo majhen pritisk, da obračun moramo dobiti, česar pa nismo želeli prenašati na igralce. Pomembna zmaga, da lahko lažje zadihamo, čeprav za to v bistvu sploh ni časa,« je po tekmi povedal trener Olimpije Gašper Okorn.

Liga ABA, 4. krog: Cedevita – Zadar 120:62 (30:17, 61:27, 86:45, Bilan in Hopson po 15, Begić 13; Marinković 16), C. zvezda – M. Leks 96:76 (32:14, 56:31, 77:55, Mitrović 19; Tejić 19, Čančar 7), sinoči: MZT – Cibona, Budućnost – Krka danes ob 18. uri: Karpoš – Partizan, ob 21. uri: FMP – Igokea.