Potem ko so košarkarji Krke na prvih treh tekmah v novi sezoni zabeležili tri zmage, so se samozavestno podali tudi na četrto v 3. krogu lige ABA proti FMP. Novomeščani so zaradi dobrih predstav upali na izdatno pomoč navijačev, a se jih je v dvorani Leona Štuklja zbralo le okoli 800. Ti so videli prvi poraz košarkarjev trenerja Dejana Mihevca, ki so imeli slab strelski dan.

Dokler je Krki služil met, je brez večjih težav držala prednost pred nasprotnikom. V uvodnih desetih minutah je iz osmih poskusov zadela pet trojk in dosegla skupno 22 točk. A nato je sledilo slabše obdobje, saj so Novomeščani za naslednjih 22 potrebovali kar 24 minut. Gostje so v obrambi odlično zapirali prostor pod svojim obročem ter tako gostitelju povsem onemogočili dosego lahkih košev. Ko je že kazalo, da je obračun odločen, sta Matic Rebec z zaporednima trojkama in Sandi Čebular s polaganjem po ukradeni žogi poskrbela za trohico upanja, ki pa jo je FMP s pametno igro hitro poteptal. »Zmanjkalo nam je energije, kar je sicer razumljivo, saj je šlo že za četrto tekmo v osmih dneh, a hkrati to ni izgovor. V prvem polčasu, ko smo jim dovolili preveč skokov v napadu, so začutili priložnost. Slabo smo reševali napade, poskušali menjavati obrambo, a kar koli smo poskusili, se nam ni izšlo,« je po tekmi povedal Dejan Mihevc.

Okorn se je moral ugrizniti v jezik

Če je Krki kljub sinočnjemu porazu vseeno uspel dober vstop v novo sezono, je drugače pri Olimpiji. Tesnemu porazu proti Mega Leksu je sledila katastrofalna predstava na derbiju prav proti Novomeščanom, ki so ga slednji po odličnem prvem polčasu dobili brez kakršnih koli težav. Kot je bilo to že v navadi v preteklosti, s sočnimi besedami po obračunu ni skoparil trener zmajev Gašper Okorn. Ta je v intervjuju za Dnevnik pred začetkom sezone poudarjal, da kljub nizkemu proračunu Olimpija pred nikomer ne bo slekla hlač, a se je moral v jezik ugrizniti že na drugi tekmi, po kateri je igralcem očital, da so se ravno v njih podelali. Ob tem je še navrgel, da je bil prvi polčas proti Krki blamaža in da bo v slačilnici zaropotal že na uvodu.

Kako bodo besede sprejeli igralci, bo vidno danes, ko Ljubljančani gostujejo pri Igokei. Moštvo iz Aleksandrovca je v letošnji sezoni eno tistih, proti katerim mora Olimpijo odkrito in odločno kreniti po zmago. Tega se zaveda tudi Okorn, a na tretji tekmi sezone takšnega bremena igralcem še ne želi polagati na ramena. »Želimo popraviti vtis z obračuna proti Krki. Imeli smo dovolj časa za normalno pripravo na Igokeo, zato pričakujem, da bomo našli svojo igro, ki smo jo kazali v pripravljalnem obdobju in na trenutke v Sremski Mitrovici.«