Ko se je lani zgodba o sodelovanju Jeremyja Clarksona, Richarda Hammonda in Jamesa Mayja s Top Gearom in BBC-jem neslavno končala, je na mestu avtomobilističnih oddaj začasno zazevala praznina.

BBC je sicer nadaljeval s snemanjem serije Top Gear, a Chris Evans niti približno ni uspel zapolniti velikih čevljev kontroverzne trojke voditeljev. Tudi Clarkson, May in Hammond niso dolgo ostali brezposelni. Priložnost je izkoristil Amazon Prime in jim dal pri ustvarjanju nove oddaje praktično proste roke in predvsem ogromen proračun. Poimenovali so jo Grand Tour, snemali pa jo bodo na različnih lokacijah po svetu.

Prvi del bodo za naročnike storitve Amazon Prime predvajali 18. novembra, pred tem pa pri oboževalcih počasi stopnjujejo napetost. Tako je najprej Richard Hammond objavil posnetek, kjer so predstavili novega testnega dirkača - znamenitega Stiga bo zamenjal Ben Collins.

Še bolj pa so presenetili z eksplozivnim napovednikom, ki je povsem v megalomanskem stilu trojice nekdanjih Top Gearovih voditeljev, s kakršnim so si tudi pridobili trume oboževalcev po svetu.

Med drugim lahko v napovedniku opazujemo tanke, helikopterje, dirkanje z avtomobili na dirkališču, vratolomno vožnjo v centru mesta in Jeremyja Clarksona, ki vozi vodni skuter. Šlo naj bi za najdražji napovednik v zgodovini filmov in televizijskih serij, kar so potrdili tudi producenti, ki pa točnih številk ne želijo razkriti.

So pa razkrili, da bo uvodna špica serije, v kateri bodo Clarkson, May in Hammond dirkali z mustangi čez puščavo, vozili legendarnega Bugatti Veyrona in se vozili s helikopterjem, prizor pa bo začinilo šest reaktivnih letal, daleč najdražja v zgodovini televizijskih serij. Skupno so zanjo odšteli skoraj tri milijone evrov, v njej bo prikazanih 150 različnih avtomobilov. Očitno bo šel Grand Tour, podkrepljen z Amazonovimi kupi denarja, v drznosti še korak dlje od standarda serije Top Gear, omejene z regulativami družbe BBC.