Snemalna ekipa BuzzFeeda si je zastavila enostavno, a zanimivo nalogo - poklicali bodo Uber voznika in če bo tujec, se bodo z njim dogovorili, da skupaj okusijo specialitete iz njegove domovine.

Najprej so naleteli na iranskega voznika, ki v filmu ni želel sodelovati. Po še nekaj spodletelih poizkusih, pa so naleteli na Milana, rojenega v Črni gori, ki že od konca 80. let živi v ZDA.

Od medenih tednov do Uber voznika

Takrat sta z ženo prišla na medene tedne čez lužo, nato sta dobila otroka in se odločila, da bosta v Ameriki ostala še nekaj let. Sledila je vojna na Balkanu, zato se tudi takrat v domovino, razumljivo, nista želela vrniti in sčasoma sta dobila ameriško državljanstvo.

Milan je bil takoj pripravljen na sodelovanje in je snemalno ekipo odpeljal v lokalno restavracijo, kjer strežejo balkansko hrano. Začeli so s kefirjem, burekom in sarmami, nadaljevali s šobsko solato in mesom z žara, za konec pa so jih čakale še baklave, tufahije in urmašice. Skratka vse, kar dobrega balkanska kuhinja lahko ponudi.

Američani so bili nad okusom hrane navdušeni, še bolj pa jih je presenetila količina hrane, ki sestavlja en sam obrok, kar nenazadnje ob obisku (še bolj) južnih dežel nemalokrat preseneti tudi nas.