Novi Gorenjev glavni trener Borut Plaskan, ki je bil pomočnik zadnjim štirim strategom velenjskega kluba (Branko Tamše, Ivan Vajdl, Gregor Cvijič, Marko Šibila), je drugi samostojni mandat na klopi začel z mednarodno zmago v regionalni ligi Seha proti prvaku Bosne in Hercegovine. A ognjeni krst Plaskana, katerega dres s priimkom visi pod stropom Rdeče dvorane, se včeraj ni začel najbolje, kajti gostje so sredi prvega dela igre vodili že z 8:5.

Toda nato je ekipa iz Ljubuškega nepričakovano padla v »črno luknjo«, saj je v naslednjih dvanajstih minutah dosegla samo en zadetek in pred odhodom na odmor zaostajala za dva (9:11). Izviđač se je v nadaljevanju tekme solidno upiral do sredine drugega polčasa, ko je imel samo tri zadetke zaostanka (19:22), nato pa je prišla do izraza očitna kakovostna razlika med ekipama. V velenjski ekipi, v kateri je zaradi angine manjkal mladi ostrostrelec Vid Levc, ki je obležal, je blestel Rok Zaponšek. Vratar z vzdevkom Zapi je namreč zbral 17 obramb in ustavil kar 43 odstotkov strelov gostujočih igralcev, soigralci v polju pa so v slogu Zaponškovega športnega idola Zlatana Ibrahimovića pridno in vztrajno polnili mrežo največjega avtsajderja letošnje lige Seha.

Končna razlika sedmih zadetkov je bila hkrati tudi izenačenje najvišje na tekmi (prvič pri 27:20 deset minut pred koncem), še večji polom gostov pa sta preprečila Matej Hrstič in Josip Šarac. Skupaj sta dosegla 18 zadetkov (11 + 7) ali kar 75 odstotkov vseh Izviđača, ki je na peti tekmi v Sehi doživel že peti poraz, Gorenje pa je doseglo drugo zmago.