Cristiano Ronaldo je daleč od stare forme, v kateri je navduševal v dresu madridskega Reala. Španski mediji so izračunali, da portugalski zvezdnik tako slabega začetka sezone v majici evropskega prvaka še ni imel.

Ni se še zgodilo, da bi Ronaldo po šestih krogih španskega prvenstva vpisal le en zadetek. Statistiki so postregli z informacijo, da mu je v tej sezoni tako kot vratarju Barcelone Marcu Andreju ter Stegnu uspelo le eno preigravanje. Ronaldo se primerjavam z njim ne more izogniti, saj je v javnosti zaokrožil podatek, da je nemški vratar zbral 99 podaj več kot Ronaldo, obenem pa je tudi uspešnejši v številu natančnih podaj (v odstotkih 86:80).

Navijače v Madridu najbolj vznemirja Ronaldova jeza na sobotnem gostovanju v Las Palmasu, kjer se je Zinedine Zidane vpisal v zgodovino kot prvi trener Reala, ki je iz taktičnih razlogov zamenjal vodilnega igralca kraljevega kluba. Ronaldo ob odhodu z igrišča ni mogel skriti razočaranja nad trenerjevo potezo. Zamenjava ga je tako zapekla, da ga sploh ni pogledal v oči, kamere pa so kasneje zabeležile, da mu je namenil nekaj sočnih kletvic. Madridski športni časopis As je hitro postregel z anketo, v kateri se več kot 80 odstotkov bralcev strinja z zamenjavo Ronalda, kar kaže na nezadovoljstvo javnosti nad Ronaldovo formo. Portugalčeva zaveznica pa ostaja njegova mama Dolores Aveiro, ki je na družbenem omrežju twitter poslala sporočilo sinu, naj nikdar ne skloni glave.

Ronaldo bo nocoj spet v središču pozornosti, ko bo Real gostoval pri Borussii v Dortmundu. Portugalec je vse bližje novemu mejniku, da postane prvi igralec s sto doseženimi goli v ligi prvakov. Doslej jih je zbral 94.