Čeprav nogometaši Reala tekme v Dortmundu niso pričakali v najboljši formi, zadnji dve prvenstveni tekmi so namreč odigrali neodločeno, pa so na Westfalenstadionu zapretili prvi. Po prekršku Matthiasa Ginterja v bližini kazenskega prostora Borussie je s prostega strela v drugi minuti nevarno zapretil Cristiano Ronaldo, a se je z obrambo izkazal Roman Bürki. Gostitelji so na drugi strani igrišča na identičen način odgovorili le nekaj minut kasneje, ko je natančno meril Gonzalo Castro, a je Nemcem s parado vodstvo preprečil razpoloženi Keylor Navas.

Ritem igre se je v naslednjih minutah še okrepil, pobudo pa so prevzeli nogometaši Borussie, ki so silovito napadali. Madridčani so bili potisnjeni na svojo polovico in ob tem imeli nemalo težav v obrambi, kar pa nasprotnik ni znal kaznovati z zadetkom. Kazen za zapravljene priložnosti je sledila v 17. minuti. Po hitro izvedenem protinapadu in domiselni podaji Garetha Bala je bil uspešen Ronaldo, ki je z bližine zadel za vodstvo aktualnih evropskih klubskih prvakov.

Kljub prejetemu golu pa ta igralcev Borussie ni zmedel. Ravno nasprotno, še naprej so imeli pobudo, bili agresivnejši, prav tako pa so imeli žogo v svoji posesti večji del igralnega časa. Njihova vztrajnost je bila poplačana le dve minuti pred zaključkom prvega polčasa, potem ko se je po neposrečenemu izbijanju Navasa na pravem mestu znašel Pierre-Emerick Aubameyang in žogo pospravil v mrežo.

Le nekaj sekund pred koncem prvega dela je vratarja Borussie sicer še drugič na tekmi premagal Ronaldo, a je sodnik Mark Clattenburg gol zaradi prepovedanega položaja Portugalca upravičeno razveljavil.

Tako kot prvi polčas je bil tudi začetek drugega atraktiven in povsem v znamenju varovancev Thomasa Tuchla, Španci pa so se lahko zahvalili izključno svojemu vratarju, da je ostalo zgolj pri izidu 1:1. V nadaljevanju je Real le vzpostavil ravnotežje in tudi sam zapretil. Po veliki priložnosti Ronalda in Karima Benzemaja je v 69. minuti svoje moštvo drugič na obračunu v vodstvo popeljal Raphael Varane. Branilec je gol dosegel, potem ko se je žoga po strelu Benzemaja odbila sprva ob vratnico nato pa še ob prečko.

Črno-beli so do konca tekme vse moči usmerili v napad in vedno bolj oblegali nasprotnikova vrata. Obrambo jim je vendarle uspelo prebiti v 87. minuti, ko je s silovitim, a natančnim in neubranljivim strelom znotraj kazenskega prostora za končni izid 2:2 zadel Andre Schürrle.

Zmaga za Verbiča, Kampl remiziral

V ligi prvakov sta svojo priložnost v torek dočakala tudi dva Slovenca. Benjamin Verbič je s Köbenhavnom gostil Brugge in vpisal visoko zmago s 4:0, z Bayer Leverkusnom pa je Kevin Kampl v Monaku remiziral z izidom 1:1.