Jesen kot navdih za urejanje bivalnih prostorov na prvo mesto postavlja privlačne barve in naravne materiale. Uporabite lahko pridelke iz narave in vašega vrta, na primer, okrasne buče in storže, s katerimi okrasite dnevno sobo ali jedilnico.

Široka jesenska barvna paleta

Jesenska barvna paleta je precej široka, saj sega od temno zelene, rumene, oker, oranžne in rdeče pa vse do zlatorjave. Osnovna značilnost jesenskih barv je vsekakor toplina, ki jo prinesejo tudi v notranjost doma. Glede na to, da temperature zunaj počasi padajo, pa so topli interjerji čedalje privlačnejši.

Zlato rumena kot vodilna nit dnevne sobe

Rumena je ena prevladujočih jesenskih barv, ki jo najdemo tudi v naravi. Uporabite jo kot osnovno barvo dekoracije in opreme: izberete lahko sedežno garnituro v rumeni barvi ali pa okrasne elemente, kot so blazine, zavese in preproge. Rumena naj bo v kontrastu z drugim pohištvom in talnimi oblogami, ki naj bodo temnejših barv, da dosežete dinamičen vizualni učinek. Če želite bolj umirjene barve v svoji dnevni sobi, pa izberite različne nežne kremne odtenke, ki jih kombinirajte z lesom.

Jedilnica in kuhinja v oranžnih tonih

Jedilnica in kuhinja sta izredno pomemben del naših domov, zato posvetite posebno pozornost izboru dekorativnih predmetov in barv. Ne oklevajte in v prostora vnesite les, zlate in oranžne tone, okrasne posode z jesenskimi plodovi in podobno. Zlate so lahko tudi podrobnosti na oblazinjenih stolih zraven jedilne mize ali del dekoracije na mizi oziroma kuhinjskem pultu. Odgrnite tudi zavese, da se vam odpre razgled na peste barve v okolici.

Pomirjujoče ozračje v spalnici

Za čim bolj sproščujoče vzdušje v spalnici izberite pomirjujoče barvne tone. Poleg standardnih odtenkov pridušeno rumene in rjave uporabite bronaste za popestritev okrasnih blazin, posteljnine ali zaves. Privlačen videz dosežete še s talnimi in namiznimi svetilkami ter poudarjenim vzglavjem.