Za pripravo odlične kremne juhe ne potrebujete ne krompirja, ne smetane za kuhanje. Če pri kuhanju zelenjave prilijete le toliko zelenjavne jušne osnove, da vso zelenjavo le pokrijete in ne več ter potem juho še dobro spasirate, dobite svilnato kremno juho čudovitega okusa brez kakršnih koli dodatkov.

Ta juha je ena mojih najljubših. Predvsem poleti, ko je bučk ogromno. Pripravi se zelo enostavno in zelo hitro, pa še tako okusna je. Za pripravo lahko uporabite tudi tiste buč(k)e, ki niso bile pobrane dovolj hitro in so prevelike za druge recepte. Veliki bučki pred uporabo le odstranite večje koščice, da vam ostane le bučkino meso in njena lupina. Tudi te nikar ne olupite, saj je v njej veliko vitaminov, pa še juhi dajo čudovito zeleno barvo.

Juho lahko postrežete samo, z drobnjakom ali pa tudi z jogurtom ali kislo smetano

Več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!

RECEPT

SESTAVINE (za 2 osebi)

2 zeleni bučki

1 por

2 stroka česna

2 žlici olivnega olja

kajenski poper

sol

poper

0,8 l zelenjavne jušne osnove

2 vejici drobnjaka (neobvezno)

jogurt ali kisla smetana (neobvezno)

PRIPRAVA

Na segretem olju prepražite por, da se zmehča, a ne obarva.

Dodajte sesekljan česen, pražite še minuto, potem pa v kozico stresite na kocke narezano bučko ter jih prelijte z jušno osnovo. Tekočine naj bo toliko, da le-ta prekrije bučke in ne več.

Potresite s kajenskim poprom, premešajte in kuhajte toliko časa, da se bučke zmehčajo. Ko se bučke zmehčajo, juho spasirajte.

Popoprajte in dosolite, če je potrebno. Juho servirajte v skodelico, jo okrasite z narezanim drobnjakom in sveže mletim poprom in če želite, še z žlico jogurta ali kisle smetane.