Feminizem je še vedno razumljen vsaj malo kot gibanje sovražnic moških. Zato marsikdo ne želi, da ga ali da se imenuje feminist ali feministka. Vsem tem je v intervjuju za BBC sporočilo poslala ameriška komedijantka Amy Schumer, ki je mirno izjavila, da kdor se nima za feministko ali feminista, je nor. »Feminizem pomeni le enakopravnost spolov.« Zato vsakogar, ki ga zanima, ali je feministka, najprej povpraša, kaj pomeni feminizem. Zase je prepričana, da sta dve besedi, ki popolnoma opišeta to, kar je: komedijantka in feministka.

Biti feministka v svetu zabave je dandanes zelo modno. Med najglasnejšimi zagovornicami enakosti spolov je Emma Watson, ki je pred dvema letoma o tem govorila celo v Združenih narodih. Patricia Arquette je svoj oskarjevski zahvalni govor namenila izključno enakosti med spoloma. Meryl Streep je ustanovila sklad za scenaristke, starejše od 40 let. Najglasnejša med njimi je Lena Dunham, ki je za svoj portal LennyLetter.com, tudi Hillary Clinton vprašala, ali je feministka. Kandidatka za ameriško predsednico je odgovorila: »Da, seveda.« Tako kot so privrženci feminizma tudi kanadski premier Justin Trudeau, Beyonce, Taylor Swift, mlada Maisie Williams iz Igre prestolov in Salma Hayek Pinault. Hollywoodske feministke se zavzemajo predvsem za enako plačilo in so proti diktatu mladosti. Pri feministični drži so dosledne: Amy Schumer je med svojim nastopom v Stockholmu iz dvorane vrgla moškega, ki je vzklikal seksistične pripombe: hotel je, da komedijantka dvigne majico.

Toda napovedi za feministični hollywoodski trend niso optimistične. Profesorica Andi Zeisler, urednica feminističnega portala Bitch Media in avtorica knjige Nekoč smo bile feministke, napoveduje, da bo zabavniško navdušenje nad feminizmom zbledelo tako, kot je ugasnilo navdušenje nad okoljevarstvenimi tematikami, ki so zvezdnike zaposlovale ob začetku stoletja. Takrat so vsi zvezdniki vozili električne avtomobile, zdaj pa vsi trdijo, da so feministi. No, ne vsi: šele ko bo Kim Kardashian objavila feministični selfie, bo na svetu zavladala enakopravnost spolov.