Kot smo ugotovili že večkrat, so avtomobili in druga prevozna sredstva, ki so zasloveli v filmu, zelo pogosto predmet različnih posnemovalcev, ki si svoj štirikolesnik bolj ali manj natančno predelajo tako, da je kar najbolj podoben originalu. Nekatere kopije so celo tako dobre, da dosegajo vrtoglave cene, medtem ko so originali ponavadi v lasti kakšnega bogatega zbiralca, v filmskem muzeju ali pa se je za njimi izgubila vsaka sled.

Zelo redko pa se zgodi, da se en in isti avto, to se pravi tisti originalni, ne kopija, poleg filma pojavi še v kakšnem drugem odmevnem izdelku popularne kulture in je za nameček nato še v redni uporabi, to se pravi, da se vozi po cestah. In prav vse našteto velja za rumenega pick-upa chevroleta silverada SS, ki je leta 2003 zaslovel v filmu Ubila bom Billa 1 v režiji Quentina Tarantina.

Obeski za ključe so prodajni hit

Če vam ime chevrolet silverado SS ne pove kaj dosti, to niti ni čudno, saj je avto precej bolj znan po svojem vzdevku, ki se ga je prijel zaradi velikega napisa na njegovem zadku in po katerem ga v filmu vseskozi tudi imenujejo – Pussy Wagon. Ker se prevod ne bi glasil najlepše, mu recimo vagon za muce, pri čemer z mucami ni mišljena prikupna žival, ampak nekaj drugega, kar ta beseda pogosto označuje. Kakor koli, Pussy Wagon se je kasneje poleg filma z Umo Thurman v glavni vlogi pojavil še v videospotu za pesem Telephone, ki jo v duetu izvajata Lady Gaga in Beyoncé, dandanes pa se z njim naokoli prevaža nihče drug kot Quentin Tarantino – kar je, kot je razložil eden od njegovih oboževalcev, vidno tudi na Googlovem zemljevidu, na katerem je svetlo rumeni poltovornjak z rdečim sprednjim delom parkiran pred njegovo hišo.

V Ubila bom Billa je Pussy Wagon avto, ki je v lasti možaka po imenu Buck (Michael Bowen), medicinskega tehnika, ki je tudi ena izmed žrtev Beatrix Kiddo (Uma Thurman) na njenem ubijalskem maščevalnem pohodu do končne tarče, Billa – ko se Beatrix zbudi iz kome, se namreč bežno spomni, da jo je je Buck, medtem ko je nemočna ležala v postelji, nekajkrat posilil. V njegovem žepu najde ključe z velikim obeskom z napisom Pussy Wagon (mimogrede: točno takšni obeski so še danes velik prodajni hit), prav ta avto pa postane njeno prvo prevozno sredstvo na že omenjenem maščevalskem pohodu. Nazadnje avto v filmu vidimo, ko Beatrix sedi za njegovim volanom pred hišo Vernite Green (Vivica A. Fox), ki postane žrtev njenega maščevanja, kasneje pa se ne pojavi več.

Za videospot ga je predlagal Tarantino

Se pa Pussy Wagon znova pojavi nekaj let kasneje, natančneje v leta 2010 posnetem videospotu za pesem Telephone. V videospotu je avto celo ena od osrednjih figur, z veliko kadri njegove zunanjosti, tako statičnih kot med vožnjo, še več pa v njegovi ekstravagantni rdeči notranjosti, ko za njegovim volanom sedi Beyoncé, na sovoznikovem sedežu pa Lady Gaga. Slednje velja predvsem za daljšo, slabih 10 minut dolgo verzijo videospota, ki je posnet kot krajši film, medtem ko je krajša verzija dolga toliko kot skladba, dobre tri minute in pol. Kot režiser se je pod videospot podpisal Jonas Akerlund, sicer pa v njem ni mogoče spregledati številnih povezav s filmi Quentina Tarantina, kar pa niti ni čudno, saj je posodil avto. »Pa ne le da ga je posodil, vse skupaj je bila njegova ideja. Ko sem mu ob neki priložnosti razlagala o konceptu novega videospota, je kar poskočil in sam od sebe dejal: 'Nujno morate uporabiti Pussy Wagon!' In smo seveda ga,« je po predstavitvi videospota razložila Lady Gaga.