Ta vikend so se začeli boji tudi na nemških zelenicah, v Italiji pa bo že sobota postregla z dvema poslasticama. A najprej k dogajanju v Bundesligi, ki se je s prvo tekmo začela že v petek.

Bayern je na otvoritveni tekmi nove sezone na razprodani Allianz Areni gostil Werder in navijačem pripravil pravi šov. Carlo Ancelotti je igralcem dal proste roke in pozornost s posesti žoge preusmeril v hitre napadalne akcije, kar se vsaj zaenkrat zdi kot zadetek v polno. Napadalci Bayerna so s hitrimi podajami na sredini in igro po krilih razbijali Werder, skoraj vsaka akcija pa se je končala z veliko priložnostjo. Mrežo gostov je s pravim evrogolom z 20 metrov načel Xabi Alonso, tri gole je dodal Robert Lewandowski, po enkrat sta zadela še Franck Ribery in kapetan Philipp Lahm. Po prikazani igri je Werder lahko vesel, da se v Bremen vrača z le šestimi prejetimi zadetki, saj bi bil rezultat lahko še mnogo višji. Bayernu pa bo ob taki igri tudi v Evropi težko kdo kos.

Aubameyang že zadeva, vroče bo tudi v Neaplju

Dortmundska Borrusia je sezono začela proti Mainzu in na Signal Iduna Parku iztržila minimalno zmago (2:1). Dvakrat je zadel Pierre – Emerick Aubameyang, za Mainz pa je v sodnikovem podaljšku izid znižal Muto, za kaj več pa je gostom zmanjkalo časa. Wolfsburg je v gosteh odpravil Augsburg z 2:0 (Tim Matavž ni bil v postavi), Eintracht iz Frankfurta pa je nekoliko presenetljivo (1:0) z igralcem manj odpravil Schalke. Navijači kluba iz Porurja so že nekaj let nezadovoljni s povprečnimi rezultati modrih, letos poleti jih je razjezila še prodaja Leroya Saneja v City, ki je bil eden redkih nogometašev Schalkeja, ki je izstopal iz povprečja. Poraz proti Eintrachtu je v slačilnico vnesel nemir, zato se obeta razburljiva prva polovica sezone zanje.

Dominic Maroh je za Koln, ki je gladko odpravil Darmstadt z 2:0, odigral celotno srečanje. Hamburg je remiziral proti Ingolstadtu (1:1), dvoboj med Bayerjem in Borrusio iz Monchengladbacha pa bo odigran v zgodnjih večernih urah.

Danes se bo z le dvema tekmama nadaljevalo tudi italijansko prvenstvo, a je žreb ljubiteljem Serie A že v prvem tekmovalnem dnevu 2. kroga Serie A namenil poslastici. Juventus bo branjenje naslova nadaljeval na vedno neugodnem gostovanju v Rimu pri Laziu, Milan pa zvečer gostuje v Neaplju, ki bo tudi brez Higuaina skušal ostati prvi izzivalec stare dame iz Torina. Milan v prestopnem roku ni uspel bistveno okrepiti ekipe, so pa v prestolnici mode zadržali napadalca Carlosa Bacco, ki bo ob vratarju Donnarummi prvo ime rossonerov, ki so le še bleda senca enega najbolj uspešnih klubov na svetu. Dvoboj bo zaznamovalo tudi rivalstvo med severom in jugom Italije, ki vedno poskrbi za iskrice in vročo kri na igrišču.