Nova sezona elitne angleške nogometne lige je pred vrati, že prvi krog pa bo poskrbel za pravi spektakel. Med seboj se bosta namreč udarila Arsenal in Liverpool, kluba, ki se v močni konkurenci na Otoku v zadnjih sezonah nikakor ne moreta resno vključiti v boj za naslov prvaka. Pa čeprav si tega neizmerno želita.

O stiku z vrhom že dolgo sanjajo predvsem pri Liverpoolu, kjer so skozi zgodovino vajeni boljših rezultatov, a zadnja leta tavajo v povprečju. Klub s kultnega stadiona Anfield, ki ga prenavljajo in bo po novem sprejel 54.000 gledalcev (8500 več kot doslej), zaradi česar bo Liverpool v prvih treh krogih gostoval in prvo domačo tekmo odigral šele 10. septembra, je sicer v lanski sezoni zaigral v finalu evropske lige, a to vseeno ni to, kar si želijo navijači, ki so lačni lovorik. V ta namen je klub sredi lanske sezone na trenersko mesto privabil nemškega trenerja Jürgna Kloppa, ki pa čudežev brez priprav ni mogel narediti. Zdaj, ko je z ekipo dal skozi tudi te, se od njega seveda pričakuje precej več, imajo pa pred obračunom s topničarji pri Liverpoolu manjšo krizo s poškodbami, saj so vprašljivi nastopi Jamesa Milnerja, Marka Grujića in Daniela Sturridgea, zagotovo pa bodo manjkali Mamadou Sakho, Lucas Leiva, Joe Gomez in Loris Karius.

No, če je pri Liverpoolu kriza s poškodbami manjša, je pri Arsenalu večja. Trener Arsene Wenger, ki na klopi londonskega kluba sedi vse od leta 1996, je pri navijačih vse manj priljubljen, zato so govorice o njegovem odhodu iz leta v leto glasnejše. Francozu sedanji dogovor poteče konec sezone, novega pa ni na vidiku. Če bo Wenger zares zapustil Arsenal, bo želel to storiti z naslovom prvaka, a bo imel že proti Liverpoolu težko nalogo. Zagodle so mu namreč poškodbe obrambnih igralcev. Gabriel Paulista in Per Mertesacker bosta zagotovo odsotna, Laurent Koscielny pa po kasnejšem prihodu še ni pripravljen na največje napore. Wengerju na mestu centralnih branilcev tako za tekmo z Liverpoolom ostajata le mlada Calum Chambers (21 let) in Rob Holding (20).