Liverpool je sezono proti Arsenalu začelo udarno, nato pa proti Burnleyu kljub veliki terenski premoči izgubil z 2:0 in spet razjezil svoje navijače. Tottenham je v prvem krogu remiziral z Evertonom, v drugem pa premagal Crystal Palace z 1:0. Domače navijače je pred tekmo najbolj skrbela slaba forma Harryja Kanea, ki nikakor ne najde poti do mreže.

Začetek tekme je bil povsem v znamenju gostov, Roberto Firmino, Philippe Coutinho in Sadio Mane pa so spet odlično sodelovali v napadu. Večkrat je izvrstno posredoval Michel Vorm, premoč pa je tik pred polčasom iz nekoliko sumljivo dosojene enajstmetrovke (Eric Lamela je Firmina podrl ravno na robu kazenskega prostora) kronal James Milner. Tottenham je pred svojimi navijači v drugem delu zaigral bolje, imeli so nekaj polpriložnosti, najlepšo pa je iz okrog 14 metrov zapravil Christian Eriksen, ki je z levico ustrelil čez vrata Simona Mignoleta.

Tudi vratar Liverpoola, ki se večkrat zaradi ne najbolj zanesljivih posredovanj znajde pod plazom kritik navijačev Redsov, si za današnjo predstavo zasluži pohvale. Nekaj reakcij je bilo naravnost vrhunskih, predvsem obramba po strelu Tobyja Alderweirelda bo ostala v spominu. A tudi Mignolet je bil nemočen v 72. minuti, ko se je Danny Rose dobro znašel v kazenskem prostoru in izid izenačil. Tempo je v zadnjem delu tekme povsem popustil, na koncu pa je remi najbolj pravičen rezultat na tekmi, ki je upravičila visoka pričakovanja ljubiteljev angleške lige.

Arsenal in Liecester do prve zmage

Lanski prvaki in podprvaki so v tretjem krogu angleškega prvenstva le pokazali igro, ki jih je krasila v lanski sezoni. Arsenal je na gostovanju pri Watfordu odigral prvi polčas, kakršnega si želijo navijači topničarjev in si po 45. minutah s tremi goli praktično že zagotovil vse tri točke. V drugem polčasu je Watford izid znižal, a zmaga gostov nikoli ni bila pod vprašajem. Pri Arsenalu so blesteli Alexis Sanchez, Mesut Ozil in Santi Cazorla, izkazal se je tudi mladi branilec Rob Holding.

Liecester City je na domačem King Power Stadiumu z 2:1 premagal Swansea. Prvič v novi sezoni je zadel ljubljenec navijačev Jamie Vardy, nato je Riyad Mahrez zapravil enajstmetrovko, zmago pa je potrdil kapetan Wes Morgan. Chelsea je s 3:0 gladko odpravil Burnley in nadaljuje z brezhibnim štartom v novo sezono, varovanci Antonia Conteja pa trenutno tudi vodijo v angleškem prvenstvu.