Glasbenik je vedno skrival svojo zasebnost in tudi tokrat je tako. Tako se ne ve, kje natančno bo poroka. Hrvaški mediji ugibajo, da bo bodisi v Rovinju bodisi na Pagu. Ve pa se, da si je pevec poročno obleko kupil v Firencah med romantičnimi italijanskimi počitnicami. Del počitnic je Boris Novković skupaj s sinovoma preživel v družinski hiši svoje zaročenke v Zadru. Novković se je prvič poročil leta 1992 z igralko Bojano Gregorić Vejzović, drugič pa z novinarko Lucijo Novković, s katero sta bila v zakonu osem let, rodila pa sta se jima dva sinova. Ločila sta se, ker je imel pevec afero s slikarko Ivo Višošević, da pa je kar koli narobe v zakonu slavnega glasbenika, je javnost izvedela šele, ko je spremenil status na svojem facebook profilu.

Obsedenost z obrazi igralk

Minuli teden sta tabloidne medije pretresla obraza dveh igralk: Renne Zellweger in Courteney Cox. Prva je nahrulila novinarja Hollywood Reporterja, druga je pustolovcu Bearu Gryllsu sredi irske divjine jokala o plastičnih operacijah. Značilnost obeh zgodb pa je, da ne gre drugače, kot da se igralke srednjih let v Hollywoodu starajo drugače kot navadne ženske.

Courteney Cox, ki je postala sinonim mlade urbane ženske v Prijateljih in pozneje starejše pume tako v Tabloidu kot v Dobri mački, je med snemanjem oddaje V divjini z Bearom Gryllsom priznala, da staranje ni najlepša stvar v življenju. Zatrdila je, da jo je Hollywood uničil, vsaj kar zadeva njen odnos do starosti. Mislila je, da je pač zvezda, ki mora staranje ustaviti, in je to poskušala z vsemi sredstvi. Zdaj je ugotovila, da je to nemogoče, in se bo raje sprijaznila s staranjem. Toda mediji so ob tem objavili njeno fotografijo brez ličil – v divjini pač ni ogledala – in zapisali, da je videti grozovito. Tako da ni rečeno, da prijateljica prav zaradi tega ne bo posegla še po kakšni operaciji.

Renne Zellweger je julija že objavila esej o svojih plastičnih operacijah, kajti tudi njo so označili za plastično iznakaženo. Tam je zapisala, da je njen obraz le njena stvar in pika. Ko pa so jo med nedavnim intervjujem ponovno spraševali o staranju, je jezno dejala: »Zrelosti ženske nikoli nisem razumela kot kaj negativnega, če pa vi tako menite, potem je ta pogovor zavil v napačno smer.«

Alec Baldwin kupil napačno umetnino

Hollywoodski zvezdniki imajo različne konjičke. Alec Baldwin denimo se je pred dvajsetimi leti zaljubil v umetniško delo in ga na vsak način hotel kupiti. Obsedla ga je slika slikarja Rossa Blecknerja Morje in ogledalo. Celo tako je bil obseden s sliko, da je njeno fotografijo nenehno nosil s seboj, da je lahko po različnih galerijah spraševal, ali jo imajo naprodaj. Nazadnje jo je pred desetimi leti našel v newyorški galeriji, ki jo je vodila slikarjeva ljubica. Presrečen je zanjo odštel 190.000 dolarjev in jo nemudoma obesil v svoje domovanje.

Toda zdaj, deset let po igralčevi romanci s sliko, se je izkazalo, da je umetnina kopija, da ni original, temveč »alternativna verzija slike«. Ko so namreč original na dražbi dražiteljske hiše Sotherby prodali za 121.000 dolarjev, je slikar, ki je bil v devetdesetih letih zelo cenjen, naslikal še eno inačico, ki jo je kupil Baldwin. V galeriji, kjer so sliko prodali, trdijo, da so igralcu povedali, da gre za »alternativno« verzijo, ta pa trdi, da je sliko kupil kot original. Igralec je galerijo naznanil tožilcem, a so ga ti zavrnili, da ni nikakršnih indicev za kriminalno dejanje. Prav tako je galerija ponudila odkup umetniškega dela, kar pa je zavrnil Baldwin, ker mu je slika očitno še vedno všeč. V resnici se obe različici slike razlikujeta le v malenkostih.

Oseminpetdesetletni igralec pa se bolj kot z napačno sliko ukvarja s svojo novo družino. S svojo drugo ženo Hillario ima namreč 14-mesečnega dojenčka Rafaela, v kratkem pa pričakujeta še drugega otroka.

Eddie Murphy že dvajset let ni prebral časopisa

Nekaterim se ne zdi potrebno, da bi bili na tekočem s svetovnim dogajanjem. Eden takih je Eddie Murphy, ki je za revijo Hollywood Reporter dejal, da že dvajset let ne bere časopisov. »Pred tem sem prebral vse, kar je bilo mogoče, vedel sem, kaj se dogaja, prebral sem tudi vse, kar so pisali o meni,« je razložil. Potem pa se je odločil, da ne bo več sledil »korporativnim medijem«, še zlasti pa ne bo več bral novic in člankov o sebi, ker ne želi prebirati negativnih novic, ki jih najraje servirajo mediji. Če ga že zanima, kaj pišejo o njem, mu to povedo drugi, ki preberejo članke.

Da bi bila mera polna, je 55-letni igralec priznal, da nima niti elektronskega naslova, kaj šele facebook. »Nobene potrebe nimam po tem, da bi z množico delil banalne aspekte vsakdana,« je zatrdil. Smeji se ob ideji, da bi svojim oboževalcem tvital, da ravno je jagode ali da se odpravlja v trgovino. Na twitterju sicer obstaja račun Eddie Murphy, a kot zatrjuje, ni njegov.

Igralec je bil namerno pet let zunaj filmskega posla, zdaj pa je posnel film Mr. Church. V intervjuju se je pošalil, da glede na to, da ni nikoli dobil oskarja, pričakuje, da mu bodo podelili oskarja za življenjsko delo, ko bo dopolnil 90 let. Nekateri kritiki namigujejo, da bi mu prav vloga v filmu Mr. Church lahko prinesla zlati kipec. Ne glede na to igralec načrtuje, da se bo raje kot filmu posvetil stand up komediji. Murphy sicer že trideset let ni stopil na gledališki oder.