Fujeva je s svojim edinstvenim slogom komuniciranja z mediji požela simpatije že večkrat v preteklosti. Prvi odmerek mladostniške sproščenosti kitajske 20-letnice so njeni privrženci lahko doživeli po uvrstitvi v veliki finale, ko je na svojevrsten način sprejela novico, da je 100 metrov hrbtno odplavala pod 59 sekundami. Takrat je povedala, da je vesela že z uvrstitvijo v finale ter da je porabila vse svoje mistične moči, a zgodba se ni končala tam …

Pretekle norčije Fujeve:

Po odplavanem finalu je Fujeva namreč pred kamere kitajske televizije CCTV stopila malce razočarana. Na semaforju je verjetno videla, da je njeno ime zapisano na četrtem mestu in da je za las zgrešila olimpijsko medaljo. Novinarki, ki ji je čestitala za odličen rezultat in nov kitajski rekord 58 sekund in 76 stotink, je prvo potožila, da za neuspeh krivi svoje kratke roke. Boljše volje je postala šele, ko ji je zmedena novinarka po več poskusih uspela razjasniti, da je bila na semaforju četrta, ker si je delila tretje mesto s kanadsko plavalko Kylie Masse, ter da je za srebrom zaostala le za stotinko sekunde. Ko je presenečena Fujeva slišala veselo novico, je hitro obrnila ploščo, intervju pa je prekinila, ko jo je zaradi izčrpanosti prijel krč v nogi.

Odziv po osvojitvi olimpijskega brona (v posnetku možnost angleških podnapisov):

Čeprav si Fujeva zasluži vso pozornost že po zaslugi odličnega rezultata, ne gre spregledati niti naraščanja njene spletne popularnosti po zaslugi samosvoje osebnosti. Splet so od njenih nastopov že preplavili njeni emotikoni, na kitajskem družbenem omrežju sina weibo pa je število sledilcev z malce več od pol milijona že povečala na okoli štiri milijone.