Slovenija je zadnjo pripravljalno tekmo pred ponedeljkovim odhodom na olimpijske igre v Rio de Janiero odigrala brez treh pomembnih adutov, kapetana Uroša Zormana, vratarja Gorazda Škofa in Jureta Dolenca. Tekma je bila zelo podobna kot v petek v Kopru, le razplet je bil obrnjen v korist gostiteljev. Hrvati so se Slovencem oddolžili za poraz v Kopru, potem ko so imeli ob polčasu štiri gole prednosti (13:9), na začetku drugega pa je prednost dvakrat narasla na pet zadetkov (14:9, 18:13). V napeti končnici so Slovenci izenačili na 19:19, nato pa so Hrvati ob bučni podpori navijačev, napakah gostov in dveh izključitvah prišli do prestižne zmage.

»Če bi bila najpomembnejša zmaga, na tribuni ne bi pustil treh igralcev. Priložnost so dobili mlajši igralci, ki potrebujejo izkušnje s takšnih tekem. Ni bilo slabo, čeprav nisem zadovoljen z igro, predvsem pa z zbranostjo v trenutkih, ko se je lomila tekma. Fantje so naredili nekaj neumnih napak, ki si jih tako izkušeni in kakovostni igralci ne bi smeli privoščiti. Naredili smo še en korak proti olimpijskim igram. Na obeh tekmah smo bili enakovredni Hrvatom, za katere vsi trdijo, da se bodo borili za kolajno. Za odličja bi se morali boriti tudi mi, a gremo od tekme do tekme. Ne čutimo nobenega pritiska, a vsaka visoka uvrstitev bo zelo dobrodošla,« je po tekmi povedal slovenski selektor Veselin Vujović.

Po treningu so igralci dobili en dan prosto, selektor Vujović pa je odločil, da na olimpijske igre na potujeta Gašper Marguč in Sebastian Skube. V Kozini se bodo znova zbrali v petek, v Rio de Janiero pa bodo odpotovali v ponedeljek iz Benetk. Zadnjo pripravljalno tekmo bo Slovenija odigrala 4. avgusta v Riu de Janieru z Dansko, ki prav tako meri na kolajno.