Slovenci bodo priprave na tekmi z Norvežani, ki bosta v soboto, 11. junija, ob 15. uri v Celju in v sredo, 15. junija, ob 19. uri v Stavangerju, začeli naslednji petek (3. junij) v Zrečah. Na Vujovićevem seznamu je 25 igralcev, od katerih jih 14 igra v tujih ligah, enajst pa v slovenski. Ker se francoska liga konča 2. junija, nemška pa šele tri dne pozneje, bo deveterica reprezentantov, ki si kruh služi v teh dveh državah, prišla z zamudo, kakšen dan pa bo manjkal tudi Dean Bombač, ki pričakuje družinsko okrepitev.

Na seznamu ni revolucionarnih novosti, različna pa je usoda – po Vujovićevih besedah – dveh največjih »pacientov«. Borut Mačkovšek (Eisenach, Nemčija) je med 25 kandidati za nastop, Klemen Cehte (Al Shabab, Združeni arabski emirati), ki je tik pred aprilskim kvalifikacijskim turnirjem na Švedskem za uvrstitev na OI v čudnih okoliščinah odpovedal sodelovanje, pa ne. »Tako, kot je Mačkovšek igral na EP in na Švedskem, absolutno ni potreben reprezentanci. Po nekaj pogovorih, ki sem jih opravil z njim, nismo našli prave rešitve. Vseeno sem ga povabil na priprave, da bom videl, v kakšnem stanju je. On mi mora dokazati, da je v boljši formi, kot je bil prej, in da je dojel mojo selektorsko filozofijo ter sistem in način, na katerega mora igrati reprezentanca. Če obojega ne bo, ga ne bo v ekipi. In če se ne strinja s sistemom, ki ni vojaški, ampak moj selektorski, prav tako ne,« je pojasnil Veselin Vujović.

Na istem igralnem položaju kot Mačkovšek (levi zunanji) nastopa tudi Cehte, ki je že pred uvodno tekmo na EP zaradi poškodbe zapustil Vroclav, pred Švedsko pa dal prednost klubu. »Dokler bom selektor, ga ne bom več vabil,« je aprila trdil Vujović. O trenutnem stanju s Cehtetom pa pravi: »Ne vem, kaj se dogaja z njim. Cehte naj se kar sonči, kopa v morju in uživa v Dubaju, ker trenutno ne bi bil koristen reprezentanci. Javil se je direktorju reprezentance in vprašal, kdaj bom objavil seznam, ker ima določene obveznosti, ki bi jih moral uskladiti. Rekel sem mu, naj kar v miru opravi svoje obveznosti, saj ga ne bo na seznamu.«