V njem bo 25 tematskih restavracij, poleg tega pa še šest različnih tematskih sklopov, posvečenih določeni hrani: ribam, mesu, mleku, žitu, sadju in zelenjavi, pijačam in sladicam. Ne le da želijo s parkom obiskovalcem prikazati skrivnosti italijanske kuhinje, želijo tudi predstaviti, kako hrana nastane. Zato bo posejano žitno polje, sadovnjak z agrumi, v parku bo torklja za oljčno olje in mini pivovarna. Park bo predvidoma odprt prihodnje leto, pričakujejo pa šest milijonov obiskovalcev na leto.

Sir s soško postrvjo

Mlekarna Planika iz Kobarida je začela proizvajati sir s soško postrvjo. V sodelovanju z Ribiško družino Tolmin so izdelali sir, v katerem so koščki dimljene soške postrvi. Tako so združili okus planin, od koder prihaja mleko, in reke, v kateri domujejo soške postrvi. Sir je že mogoče kupiti v večjih trgovinskih središčih. V kobariški mlekarni so že prej izdelovali inovativne mlečne izdelke, recimo sir s konopljinimi vršički ali pa jogurt s konopljinim oljem.

Čokolada iz osličjega mleka

V iskanju alternativne prehrane je vse bolj priljubljeno tudi osličje mleko. Švicarsko podjetje Eurolactis že nekaj časa proizvaja osličje mleko v tetrapaku, ki se prodaja po Evropi. Mleko dobivajo od italijanskih oslic, načrtujejo pa, da bodo v prihodnosti proizvodnjo razširili in mleko pridobivali tudi s Portugalskega in iz balkanskih držav. Prav tako se ne nameravajo ustaviti pri mleku v tetrapaku. Razvijajo posebno čokolado, ki bi jo naredili iz osličjega mleka. Osličje mleko je v zadnjem času zelo iskano, saj ne povzroča alergij. Ker pa je njegova proizvodnja omejena na majhne količine, je temu primerna tudi njegova cena: sto mililitrov v trgovini stane 3,20 evra.