Slovaška – Anglija (skupina B), danes ob 21. uri v Saint-Etiennu

Angleški mediji se bolj kot s tekmo s Slovaško ukvarjajo z vprašanjem, ali bo vodstvo zveze selektorju Royu Hodgsonu podaljšalo pogodbo, ki se izteče po evropskem prvenstvu. Predsednik angleške zveze Greg Dyke je dejal, da podpis nove pogodbe ni odvisen le od predstav v Franciji, bi pa k podaljšanju sodelovanja lahko pripomogla uvrstitev v četrtfinale ali še višje.

»To vprašanje je bilo postavljeno že velikokrat, a je zame nepomembno, zato se s tem ne ukvarjam. Mi smo osredotočeni le na naslednjo tekmo, da se uvrstimo v osmino finala, nato pa, če je mogoče, v četrtfinale, polfinale in finale,« je odgovoril 68-letni Roy Hodgson. Angleži za zanesljivo pot v izločilne boje potrebujejo točko. »Ekipo še gradimo, zato bomo v prihodnosti le še boljši,« je optimist kapetan Anglije Wayne Rooney, ki se je dobro znašel v novi vlogi kreativnega vezista, kjer narekuje ritem igre in deli uporabne žoge. Njegova natančnost podaj, ki jih je bilo 128, je kar 91-odstotna. Najboljši strelec letošnjega angleškega prvaka Leicestra Jamie Vardy, ki je v Franciji tekmo in pol presedel na klopi, bo tudi pred tekmo s Slovaki imel tradicionalen ritual žvečenja tobaka, ki ga poplakne z energijsko pijačo. Pravi, da se je o tem posvetoval z zdravniki, ki njegovemu početju niso nasprotovali. Prvi zvezdnik Slovaške Marek Hamšik si je 20-krat ogledal svoj fantastični gol proti Rusiji, nato pa je misli usmerili k Angliji: »Ker za nami stoji vsa država, je ne smemo razočarati.«

Rusija – Wales (skupina B), danes ob 21. uri v Toulousu

Rusija je največje razočaranje turnirja, čeprav je na uvodni tekmi remizirala z Anglijo, nato pa je izgubila s Slovaško. Če želi premagati Wales, bo morala igrati s precej več tveganja in moštvenega duha. Reprezentanti Walesa so težko preboleli poraz z Anglijo s prejetim golom v sodnikovem dodatku. »Rusijo smo temeljito preučili. Imajo kakovost, a tudi slabosti. Naša naloga je, da spustimo žogo na tla in kontroliramo tekmo. Glede na to, kakšna je podpora naših navijačev s tribun, sem prepričan o napredovanju med najboljših 16,« je za tekmo napovedal prvi zvezdnik Walesa Gareth Bale.