Koprčan Dean Bombač, dozdajšnji član madžarskega kluba Pick Szeged, ki bo v naslednji sezoni soigralec Uroša Zormana v poljskih Kielcah, novopečenemu klubskemu prvaku Evrope, je proti Norveški v Celju dosegel tri zadetke: enega iz igre in dva s črte sedmih metrov. A s svojo predstavo ni bil najbolj zadovoljen. »Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje na eni tekmi zapravil dve sedemmetrovki. Za nameček mi je norveški vratar pri eni izmed njiju ujel 'živo žogo', prav tako tudi Mihi Zarabcu. A najpomembneje je, da smo zmagali, čeprav igra Slovenije še vedno ni takšna, kot smo jo sposobni pokazati,« ocenjuje Dean Bombač, ki je pred dnevi še drugič postal očka.

Za 27-letnikom je sanjska sezona na klubski ravni v evropski ligi prvakov, v kateri so ga navijači izbrali za najboljšega srednjega zunanjega igralca, s 101 zadetkom pa je bil peti strelec tekmovanja. Po dolgi in naporni klubski sezoni so kvalifikacijske tekme v neprimernem terminu, kar se pozna tudi na igrišču. »Noge so bile trde, nismo bili pravi, prav tako ne Norvežani. Verjetno ne bomo pravi niti na povratni tekmi na Norveškem, kar je normalno glede na to, da je to konec sezone. V prvem polčasu smo bili slabi v napadu, v drugem pa smo ta del igre popravili in si na koncu priigrali zelo dobro razliko. Če bi nam nekdo pred tekmo ponudil zmago s šestimi zadetki razlike, bi vsi takoj podpisali. Zdaj pa imamo malce grenkega priokusa, saj bi lahko bila razlika še precej večja, če ne bi zgrešili kar petih sedemmetrovk. Neverjetno, da smo jih toliko zapravili. In to na tako pomembni tekmi,« se zaveda Bombač, ki je bil s Pickom v letošnji sezoni drugi tako v madžarski ligi kot pokalu.

Organizator igre priznava, da je Norvežane strla odlična slovenska obramba, v napadu pa je bolj šepalo. »Obramba si zasluži čisto petico, kajti omejiti takšno vrhunsko reprezentanco, kot je Norveška, zgolj na 18 doseženih zadetkov, je odličen dosežek. Napad si zasluži precej nižjo oceno, recimo trojko,« meni Deki, ki je imel po klubski sezoni v Picku deset prostih dni do začetka reprezentančnih priprav, v tem času pa je bil prisoten tudi pri predčasnem porodu svojega drugega otroka, ki mu ga je povila življenjska spremljevalka Tjaša. Kljub prednosti šestih zadetkov se Bombač zaveda zahtevnosti naloge v sredo v Stavangerju: »Ne bom nič pametoval in filozofiral, kajti dejstvo je, da smo opravili šele polovico naloge na poti do uvrstitve na SP. Šest zadetkov je sicer lepa prednost, ki pa nam nikakor ne zagotavlja mirnega potovanja na Norveško, kajti takšno razliko je mogoče v rokometu nadoknaditi že v desetih, petnajstih minutah. Pred tekmo v Stavangerju ne razmišljamo o tem, da jo začenjamo s plus šest, ker bi se nam to lahko hitro maščevalo. Prepričan sem, da imamo kljub visoki zmagi v Celju še veliko rezerv v igri in da smo sposobni zmagati tudi na povratni tekmi na Norveškem.«