Po šestih dneh priprav v Zrečah so reprezentanti včeraj opravili prvi trening v Zlatorogu, ki je bil (tako kot bo tudi današnji) približno v istem terminu, kot bo v soboto dokaj zgodnji začetek tekme. Selektor Veselin Vujović ima na razpolago 23 igralcev (od tega kar pet vratarjev), zaradi manjših poškodb pa po prilagojenem programu trenirata Uroš Zorman in Vid Kavtičnik. V zapisniku za tekmo z Norvežani, ki so na letošnjem EP na Poljskem osvojili četrto mesto, bo prostora samo za 16 igralcev, največ težav pa Vujoviću spet povzroča položaj levega zunanjega igralca.

Potem ko na seznam 28 igralcev s pravico nastopa ni uvrstil Klemna Cehteta (Al Shabab, Združeni arabski emirati), je sodelovanje (ne)pričakovano odpovedal Borut Mačkovšek. Član nemškega Eisenacha, ki bo v naslednji sezoni nosil dres Celja, naj bi imel težave s komolcem in ni želel tvegati poslabšanja poškodbe. Na položaju levega zunanjega igralca sta na pripravah od klasičnih bekov ostala le novinca, 23-letni Gregor Potočnik (Trimo) in 20-letni Nik Henigman (Ribnica), a Potočnik je moral zaradi poškodbe predčasno zapustiti Zreče in svoje prve reprezentančne priprave v članski konkurenci. Novopečeni član Gorenja se je poškodoval na treningu, pregled pa je pokazal nategnjeno stransko vez levega kolena, zaradi česar je moral na vsaj 10-dnevni prisilni počitek. Vujoviću je ostal le mladi Ribničan Henigman, ob pomanjkanju izrazitih strelcev od daleč pa bodo vrzel na levem zunanjem krpali precej telesno manjši in po igralskem profilu srednji zunanji igralci Sebastian Skube, Dean Bombač in Marko Bezjak.

»Namesto Potočnika nisem klical nobenega novega igralca. Za tekmo sta dovolj Henigman in Skube, na tem položaju pa lahko dobro odigrata tudi Bombač in Bezjak. To sicer pomeni, da ne bomo imeli strela od daleč, ki pa ga bomo nadomestili z bolj kreativno in prodorno igro,« pravi selektor Veselin Vujović, ki pa kljub temu da je Henigman ostal edini klasični »šuter« z leve strani, opozarja, da Ribničan nima vnaprej zagotovljenega mesta med 16 igralci za prvi obračun z Norvežani.