Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v dvorani Golovec v Celju v izjemno napeti tekmi strla vodilno ekipo kvalifikacijske skupine 4. V 27. medsebojni tekmi je Slovenija dosegla osmo zmago, na katero je čakala kar deset let. Slovenke so s težko izbojevano zmago ostale v igri za uvrstitev na letošnje evropsko prvenstvo na Švedskem. Bregarjeve izbranke so se izenačile s Hrvaško, obe reprezentanci imata po šest točk. Toliko jim ima s tekmo manj tudi Črna gora, pri kateri bo Slovenija gostovala v nedeljo ob 20. uri v zadnjem krogu kvalifikacij.

Izbranke Uroša Bregarja so imele na začetku nekaj priložnosti, da se oddaljijo od tekmic, vendar so najprej povedle gostje. Slovenke so prvič na tekmi povedle v 13. minuti in sredi prvega dela vodile z 8:6, a do konca prvega polčasa so prevladovale gostje, ki so odšle na odmor z dvema goloma prednosti. Med polčasom so gostiteljice strnile vrste in po slabih treh minutah na krilih Neli Irman izenačile na 11:11 ter povedle z 12:11.

Ko so Slovenke znova pokazale nekaj nezbranosti, so spet zaostajale za dva gola. To pa je bil zadnji padec Bregarjevih deklet, ki so po izenačenju na 14:14 povedle in prednosti niso več zapravile. Čeprav je Slovenija v 50. minuti vodila za tri gole (21:18), je bil konec tekme dramatičen. Hrvatice so se približale na gol zaostanka, toda ko je Ana Gros s sedmih metrov zadela za vodstvo 24:22, vprašanja o zmagovalcu ni bilo več. Slovenski selektor Uroš Bregar je žarel od ponosa: »Prvi polčas smo odigrali zelo slabo. Na začetku naša kombinatorika v napadu ni bila takšna, kot smo si želeli. V drugi polovici tekme smo garali v obrambi, kar nam je omogočilo, da smo dosegli nekaj golov iz nasprotnih napadov. To je prevesilo tehtnico na našo stran.« jo