Sonce in veter in dež in naliv in penal in vratnica in pet golov in preobrat in tisoč gledalcev. Takšen je bil včerajšnji prvi del boja za prvo ligo med Zavrčem in Aluminijem (3:2). Bolj je lilo, bolj se je čakalo, kam se bo nagnila tehtnica. Izenačeno je bilo skoraj do konca, da se je za poldrugo uro včeraj v Zavrču pozabilo na licence. Naprej je stopil... »Fuzbal«. Kevin Ed Kokorović (Zavrč) in Lovro Bizjak (Aluminij), vsak z golom in podajo, da je lahko rezervist Dean Tišma pospravil odbitek za dokončni preobrat Haložanov od 0:2 do 3:2. Da Zavrčane in Kidričane prva liga še kako zanima, niso pokazali le zadetki, temveč tudi podpora z dobro obiskane tribune v poznem nedeljskem terminu.

Pomisleki, šušljanja, govorice, da ekipi zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ne bi šli na polno, so bili vsaj na oko nemudoma zatrti. Toda če je Zavrč mislil, da jim bo njihov prvoligaški status kar sam po sebi omogočil prevladujočo, lagodno in organizirano igro, so se ušteli. Mučili so se z igro, ki jim nikakor ni stekla, nato pa storili dve kruti, boleči in skoraj usodni napaki. Prvič je Kevin Ed Kokorović žogo kar predal Kidričanom, se nato požrtvovalno vrgel in z roko ubranil strel, da je Lovro Bizjak pogumno pomeril enajstmetrovko po sredini. Drugič je podobno napako storil Lovro Cvek in nerazumno omogočil smrtonosni protinapad, v katerem je Bizjak zaposlil Roberta Kureža, ki je prav tako suvereno matiral Marka Ranilovića. Že pred tem so visokoleteči gostje zadeli vratnico, ko je Denis Topolovec še en haloški odbitek nabil proti golu, da je peščica gostujočih navijačev začela glasno spodbujati svoje. Aluminij, ki je prišel v dodatne kvalifikacije v seriji trinajstih tekem brez poraza, je začutil, da bi lahko dvoboj odločil že v Halozah.

Toda Zavrč, ki je spomladi enkrat samkrat zmagal, se je do polčasa vrnil v igro, obakrat iz prekinitve: prvič je Kokorović našel zbranega Aleksa Pihlerja (član mlade reprezentance je raje ostal v Halozah), drugič pa je Kokorović sam iz prostega strela sijajno matiral prekratkega Luko Janžekovića. Od antijunaka do junaka.

Ko se je ulilo v začetku nadaljevanja, sta se ekipi sprva odločili varčevati moči za povratno tekmo. Zavrč je bil naposled tisti, ki je dominiral, saj so Kidričani precej padli, zdaj je bila tekma končno takšna, kakršno so domači želeli. Pokazali so, kje je razlika med prvo in drugo ligo. Predvsem v vzdržljivosti, toda pred golom Aluminija se je kar precej poznala odsotnost Josipa Golubarja in Jureta Matjašiča. Kidričanom so vidno pohajale moči kljub menjavam in odbitek strela Aleksa Pihlerja je neovirano v 87. minuti pospravil Dean Tišma za minimalno prednost pred četrtkovo povratno tekmo, kjer bodo Kidričani še vedno legitimno upali na drugo sezono med prvoligaši.