V celjskem taboru se še vedno niso pomirili zaradi sredinega remija z Gorenjem (26:26), potem ko so ob polčasu vodili za sedem zadetkov (17:10). Trener Branko Tamše je po koncu tekme besno pristopil k sodnikoma Ozrenu Backoviču in Mitji Smolku, jezen pa je bil tudi v pogovoru z novinarji. »Velenjčani so Žigi Mlakarju zlomili nos, a dobili le rumeni karton, pri zadnjem strelu je bil nad Galom Margučem narejen prekršek, toda sodnika nista nič piskala. Še bi lahko našteval, a takšne stvari, ki ne spadajo na igrišče, se nam pogosto dogajajo,« je dejal Branko Tamše, ki ga čaka danes obračun z Ribnico, zmaga pa bi bila tudi darilo za domačega igralca Tilna Kodrina, ki bo na dan tekme star 22 let.

Pivovarji so proti Ribničanom v rednem delu lige dvakrat visoko zmagali (38:29, 36:26), se komaj izvlekli v polfinalu pokala v Ribnici (25:24), v prvem krogu končnice pa le remizirali v gosteh (27:27). »Mi gremo vedno iz tekme v tekmo. Zato ne razmišljamo o povratni tekmi z Gorenjem in boju za prvaka, kajti pred tem nas čakajo še štiri težke tekme. V končnici lahko vsak premaga vsakogar, zato je potrebno biti previden. Najprej nas čakajo dobri in neugodni Ribničani, s katerimi smo v zadnjem času že dvakrat imeli velike težave. A naš cilj je jasen – zmaga. Vse zmage so edini recept za lovoriko,« meni Tamše, ki naj bi računal tudi na Žigo Mlakarja, za katerega se je v Velenju bližnje srečanje z Mitjo Nosanom slabo končalo. »Da, nos je zlomljen, a upam, da bom igral proti Ribnici. V prvem krogu nam je odščipnila točko in to je bilo za nas veliko opozorilo. A v Zlatorogu se ji bomo maščevali. Ne razmišljamo o ničemer drugem kot o zmagi,« pravi Žiga Mlakar.

Gorenje je z remijem proti Celjanom ohranilo točko prednosti, v napetem vzdušju v Rdeči dvorani pa se je sicer vedno umirjeni trener Marko Šibila po koncu najprej zapletel v besedni obračun z gostujočim vratarjem Ivanom Gajićem, nato še s stanovskim kolegom Tamšetom. »To je že preteklost. S tem se ne ubadam več in ni nobenih zamer do nikogar. Iz rok smo izpustili lepo priložnost, da bi z zmago naredili verjetno že odločilen korak k naslovu prvaka. Po slabem prvem polčasu je bilo v drugem na igrišču drugačno Gorenje, pokazali smo, da nas ni potrebno biti ničesar strah, če bomo tako igrali tudi na naslednjih tekmah. Zdaj nas čaka težko gostovanje v Kopru, a če želimo ohraniti prednost pred Celjani, razen naše zmage ne pride v poštev nič drugega,« se zaveda Marko Šibila. Koprčani in Velenjčani so se v tej sezoni pomerili trikrat, Gorenje pa je doseglo tri visoke zmage s skupno razliko 39 zadetkov (povprečno 13 na tekmo): v Rdeči dvorani je bilo 35:22 in 35:23, v Bonifiki 38:24.

V dvorani Poden v Škofji Loki se bosta pomerili ekipi, ki imata v končnici najslabši izkupiček: Loka je od desetih možnih točk osvojila le eno, Maribor dve. Gre tudi za ekipi, ki sta na petih tekmah dosegli najmanj zadetkov: Gorenjci 128, Štajerci 117, največ pa Celjani (172). Kluba se bosta srečala že petič v sezoni, izid v zmagah pa je 3:1 za goste, za katere je tekma pomembna v boju za tretje in četrto mesto, ki še peljeta v Evropo. Tretjeuvrščeni Maribor (39 točk) ima le še dve točki prednosti pred Ribničani in štiri pred Koprčani, z ničlo proti Loki (31) pa bi si precej zapletel življenje. Pari 6. kroga, danes ob 19. uri: Koper – Gorenje, ob 19.30: Celje PL – Ribnica, ob 20. uri: Loka – Maribor.