Potem ko so v sredo Celjani opustošili dvorano Tabor in premagali Mariborčane s 16 zadetki razlike (34:18), je bilo podobno pričakovati tudi ob gostovanju Gorenja. Sprva je kazalo, da bodo šli državni podprvaki iz Velenja po celjskih stopinjah, kajti v 24. minuti so imeli že šest zadetkov prednosti (15:9), a dobri dve minuti pred koncem so Mariborčani izenačili na 29:29. Končnica je pripadla Gorenju, potem ko sta zadela Michal Szyba in Mario Šoštarič s sedemmetrovke enajst sekund pred koncem, končnih 31:30 pa je v zadnji sekundi postavil Dušan Fidel. Velenjčani so na tretji medsebojni tekmi v tej sezoni še tretjič premagali Maribor in ohranili točko prednosti pred Celjani, s katerimi se bodo pomerili pojutrišnjem v Rdeči dvorani.

Gorenjev trener Marko Šibila si je po tekmi proti svojemu nekdanjemu klubu lahko oddahnil. »Če bi uspeli svojo visoko prednost še povišati, bi Maribor že prej padel, a smo mu sami omogočili vrnitev med žive. A sočasno je zmagovati tekme v zadnjih trenutkih pomembna lastnost ekipe, ki s tem pokaže, da je samozavestna, da ve, kaj hoče, in da se v ključnih trenutkih ne zmede. Glavno je, da smo pred derbijem s Celjani zapustili Maribor brez prask,« je dejal trener Marko Šibila. Domači igralec Tadej Sok je kljub težavam z vnetjem operiranega kolena dosegel tri zadetke, zadnjega za izenačenje na 29:29: »Po koncu je ostal grenak priokus. Mislim, da smo si zaslužili vsaj točko, če ne obeh. Pozna se, da v zadnjem mesecu nismo vsi povsem zdravi na treningih in tekmah. V prvem polčasu smo zapravili boljše izhodišče za nadaljevanje, a smo v drugem le pokazali, da znamo igrati rokomet.«

Ribničani so na osmi zaporedni ligaški tekmi v domači dvorani dosegli sedmo zmago (ob remiju s Celjani). Tokratna žrtev je bil Koper, ki ni niti enkrat vodil, sredi drugega polčasa pa je zaostajal že za sedem (13:20, 14:21). Celjani so zlahka nadigrali Škofjeločane, ki ostajajo edini, ki v štirih krogih niso osvojili niti točke.

Izidi 4. kroga končnice za prvaka: Maribor – Gorenje 30:31 (13:18, Cingesar in Jamnik po 5; Šoštarič 9, Cehte in Medved po 5), Celje – Loka 40:23 (20:11, Malus in Janc po 6; Kete in Bogdanič - Jenko po 5), Ribnica – Koper 30:26 (13:9, Leban 7, Grebenc 6; Bratkovič 8, Smolnik in Sokolič po 5), pari prihodnjega kroga – sreda, 11. maj, ob 19. uri: Gorenje – Celje, Koper – Maribor, ob 20. uri: Loka – Ribnica.