Madonna se je na rdeči preprogi pokazala v Givenchyjevi obleki ter pri tem razkazovala svojo zadnjico in prsi. Nemudoma so se pojavili zapisi, da je bila obleka neprimerna, da je pokazala preveč golote, da je bila to najslabša obleka vseh časov. Ne medmrežju so se celo pojavili zapisi, da je sedaj jasno, zakaj želi njen sin živeti v drugi državi.

Toda 57-letna glasbenica je kasneje na svojem instagramu zapisala, da je njena obleka politična izjava. Ni prvič, da je Madonna z modo razglašala svoja stališča. Spomnimo se le na obdobje Material Girl. Tokrat je razložila, da se sicer borimo za človekove pravice in pravice LGBT, kar pa zadeva pravice žensk, smo še v srednjem veku. »Prepričanje, da ženska po določeni starosti nima pravice, da pokaže svojo seksualnost, je dokaz, da živimo v seksistični družbi, ki zanika starost,« je dodala. Prepričana je, da se spremembe ne morejo zgoditi, v kolikor nismo pripravljeni tvegati.

»Nikoli nisem razmišljala omejeno in nimam namena, da bi zdaj začela. Če vas moja obleka moti, je to odraz vaših predsodkov,« je razložila. Zato se je pripravljena žrtvovati in s svojim zgledom – ter zadnjico – dekletom tlakovati svetlejšo prihodnost.

Britney Spears uradno neprištevna

Pred osmimi leti je Britney Spears doživela najnižjo točko svoje kariere in življenja, ko je bila popolnoma odvisna od alkohola in mamil. Takrat ji je sodišče določilo pravnega skrbnika, pravzaprav dva: njenega očeta Jamieja Spearsa in odvetnika Andrewa M. Walleta. Danes 34-letna glasbenica trdi, da je v najboljšem obdobju svojega življenja. Po Forbesu je peta najbolje plačana glasbenica na svetu, z dveletno 35 milijonov dolarjev vredno pogodbo za nastope v hotelu v Las Vegasu, snema pa tudi svoj deveti album.

Toda po poročanju New York Timesa o njenem življenju in karieri še vedno odloča njen oče, saj uradno nikoli ni bila preklicana odločba o skrbništvu. Slavna glasbenica še vedno ne more storiti prav ničesar v zvezi s kariero ali svojim osebnim življenjem, ne da bi to odobril skrbnik. Vključno z odločitvami o svojih otrocih. Pravzaprav ji morajo odobriti tudi vsak nakup, čeprav je to le skodelica kave, ki je nato zapisan v sodnih dokumentih. Sodišče vsako leto napiše poročilo o njenem napredku.

Od leta 2009 je skrbništvo stalno in nič ne kaže, da bi ga družina ali Britney poskušala preklicati. V New York Timesu namigujejo, da tudi zato, ker s skrbništvom dobro služijo. Njen oče na leto dobi 130.000 dolarjev za stroške, zahteval pa je tudi 1,5 odstotka pevkinega dohodka. Odvetnik, ki bedi nad skrbnikoma, je v petih letih zaslužil dva milijona dolarjev, skupno naj bi skrbniki zaslužili skoraj sedem milijonov dolarjev. Dovolj, da pevka v nedogled uradno velja za neprištevno.

Valerij Gergijev koncertiral v Palmiri

Slavni ruski dirigent Valerij Gergijev, ki je pogost koncertni gost tudi v Ljubljani, je pred dnevi z le moškimi člani svojega orkestra Mariinskega gledališča iz Sankt Peterburga natopil v rimskem gledališču porušene Palmire. Prav tam, kjer so julija lani islamisti obglavili 25 ljudi.

Na koncertu z naslovom Moli za Palmiro: glasba oživlja starodavne ruševine je orkester odigral dela Johanna Sebastiana Bacha, Sergeja Prokofjeva in Rodiona Ščedrina. Po poročanju ruske televizije RT je bil koncert posvečen žrtvam sirske vojne, v publiki so bili ruski vojaki, vladni ministri in novinarji. Navzoče je po videokonferenci nagovoril tudi Vladimir Putin.

Čeprav je dirigent koncert opisal kot boj proti barbarstvu, v svetovni javnosti ni naletel na dober odmev. BBC denimo mojstru očita, da je podpornik Vladimirja Putina, da je zagovarjal priključitev Krima ter da je leta 2008 imel podoben koncert za mir tudi v Južni Osetiji, in to v času, ko sta se Rusija in Gruzija bojevali za to ozemlje. Zato koncert Gergijeva v Palmiri še zdaleč ni bil le koncert. Tudi zato, ker je kot solist nastopil čelist Sergej Roldugin, Putinov prijatelj, ki je bil v panamskih dokumentih omenjen kot eden od lastnikov offshore podjetij, ki so domnevno povezana s Putinom in na računih katerih naj bi bilo okoli dve milijardi dolarjev. Roldugin je tudi boter Putinove najstarejše hčere Marije.

Čez nekaj dni, 9. maja, bo v Moskvi proslava ob koncu druge svetovne vojne. Tudi tam bo vrhunec dogodkov koncert Valerija Gergijeva in orkestra Mariinskega gledališča.

Woody Allen spregovoril o svoji ženi

V začetku devetdesetih let je za največji škandal veljala zgodba Woodyja Allena, ki se je zapletel s svojo pastorko Sun Ji Previn. Njegova tedanja partnerica in Sun Jinina posvojiteljica Mia Farrow je zgrožena zapustila režiserja, ko je našla gole fotografije pastorke.

Toda zdaj 80-letni Allen in 45-letna Sun Ji sta od leta 1997 srečno poročena. Režiser je v intervjuju za Hollywood Reporter razkril, da je bil v času škandala imun za vse kritike, ki ga niso prizadele. »Moja žena je ena najboljših izkušenj mojega življenja,« je zatrdil. Že pred leti je dejal, da je do svoje žene precej očetovski, sedaj pa je to še potrdil. Meni, da ji je omogočil boljše življenje, saj je kot otrok na ulicah Seula stradala, ker jo je mati zapustila. »Vse, kar sem prispeval k njenemu življenju, mi daje več veselja kot vsi moji filmi,« je dodal. O svoji nekdanji partnerki Mii Farrow pa, da sploh ne ve, kje živi, ter da se od izbruha škandala nista nikoli srečala. Woody Allen, ki ne uporablja računalnika in nikoli v življenju ni poslal elektronske pošte, pa je v intervjuju razkril še eno zanimivost. In sicer o tem, kako je v Parizu želel srečati filozofa Jean-Paula Sartra. Ko je v legendarni kavarni Les Deux Magots srečal Samuela Becketta, je vprašal, kje bi lahko srečal Sartra. Dejali so mu, da ga bo slavni filozof sprejel za določeno plačilo. »Bil sem tako šokiran, kako bi lahko marksist in aktivist zaračunaval za svoja družabna srečanja, da sem opustil idejo o srečanju,« je zatrdil režiser.