Prihodki podjetja R. U. R., ki je v večinski, 90-odstotni lasti Draga Kosa, nekdanjega predsednika protikorupcijske komisije (10 odstotkov je v lasti Stanoja Dodića), so se lani v primerjavi z letom 2014 znižali za več kot tretjino. Podjetje z dvema zaposlenima je lani ustvarilo 746.396 evrov prihodkov od prodaje, leto prej pa 1,18 milijona evrov. Dobiček iz leta 2014 v višini slabih 210 tisočakov se je lani znižal na okoli 68.000 evrov.

Podjetje R. U. R. je v javnosti postalo znano tudi zaradi svetovalne pogodbe v državni NLB. Drago Kos je s svojo ekipo pregledoval kreditne mape, na podlagi njegovih ugotovitev pa se je NLB odločala tudi za odškodninske tožbe. Nekdanji predsednik uprave NLB Janko Medja je septembra lani za Dnevnik povedal, da je NLB vložila 28 premoženjskopravnih zahtevkov v skupni višini več kot 93 milijonov evrov, imen ovadenih in toženih pa ni razkril. NLB je Kosovemu podjetju doslej plačala 898.000 evrov, pogodbo za obdobje treh let pa so sklenili septembra 2014. Končna vrednost pogodbe ni bila opredeljena, v pogodbi je bila določena le postavka za svetovalno uro v višini 218 evrov.

Prvi mož računskega sodišča Tomaž Vesel je nedavno napovedal, da bodo varuhi javnih financ podrobno pregledali vse sponzorske in svetovalne pogodbe NLB, tudi s podjetjem R. U. R. v lasti Draga Kosa. To je bila tudi zaveza državnih revizorjev državnemu zboru. Nadzorniki NLB, ki so prav tako preučevali Kosovo svetovalno pogodbo z banko, so sicer ocenili, da ni problematična.