Hanks je na televiziji ITN na vprašanje, kako se sooča s porazi, ki jih doživlja njegov klub Aston Villa, najprej dejal, naj ga nikar ne pripravijo do tega, da bi na televiziji zajokal. Nato pa z nasmehom dodal, da mu gre v resnici kar dobro, saj je na začetku sezone stavil sto funtov, da bo Leicester prvak. Na vprašanje, ali je to res, je zagonetno odgovoril: »Mogoče sem res, mogoče pa nisem.« Če bi Tom Hanks v začetku sezone res stavil na Leicester, bi se mu v primeru, da bi klub res osvojil naslov, nasmihalo pol milijona funtov, saj je bilo tedaj stavno razmerje 1:5000. Teh pol milijona funtov pa mu verjetno ne bi ravno prineslo velike spremembe v življenju, saj njegovo premoženje ocenjujejo na 390 milijonov dolarjev.

Igralec se je na novinarsko vprašanje o svoji starosti pošalil, da komaj čaka, da bo na zabavi za svoj 60. rojstni dan spil malo preveč piva. Šestdeset let bo dopolnil julija. In ob tem še dodal, da bi zdaj samemu sebi pred 40 leti dejal, naj vendarle ne hiti tako zelo, saj bo na starost še potreboval zdrave noge.

Hank se je sicer v Londonu mudil ob premieri svojega novega filma Hologram za kralja, v katerem igra poslovneža Alana Claya, ki poskuša kralju Savdske Arabije prodati svoje tehnološke zamisli.

Begunske zgodbe družin zakoncev Clooney

George Clooney se je odpravil v Armenijo. Megazvezdnik je sodeloval na podelitvi nagrade aurora, ki jo podeljujejo kot priznanje človečnosti. Letos jo je dobila Marguerite Barankitse iz Burundija, za njeno skrb za sirote državljanske vojne in genocida.

Toda za Armence je bilo še bolj pomembno to, da je Clooney v govoru ob podelitvi nagrade opozoril tudi, da se mora svet spominjati armenskega genocida, ki se je zgodil pred 101 letom, dogodek pa v svetovni zgodovini še vedno ni popolnoma priznan kot genocid. Temu nasprotuje predvsem Turčija. Clooney se je skupaj s pomembnimi armenskimi politiki udeležil tudi spominske slovesnosti ob spomeniku genocidu v Erevanu.

Seveda Clooneyjev obisk v Armeniji ni naključje. Njegova žena Amal si namreč že nekaj let prizadeva, da bi svet spoznal in razumel armenski genocid. Tako je verjetno prav ona nagovorila moža, da je na svoj seznam humanitarnih misij dodal še temo armenskega genocida.

Zakonca Clooney v zadnjem času poleg tega, da ostro nasprotujeta Donaldu Trumpu, nastopata tudi v imenu beguncev. Ob tem je zanimivo, da imata oba v družini begunske zgodbe. Prav v Erevanu je George Clooney razlagal, kako je njegova irska družina v 19. stoletju iz Windgapa v Kilkennyju pred lakoto zbežala v ameriški Kentucky, da bi našli »sobo, obed in roko pomoči, tako kot sodobni begunci«. Sredi marca pa je Amal med srečanjem z begunci v Berlinu povedala svojo zgodbo, kako je morala njena družina v začetku osemdesetih, ko ji je bilo tri leta, zbežati iz Bejruta.

Humorni aktivizem sester Thompson

Emma Thompson je s skupaj s sestro Sophie začela kampanjo proti frackingu, hidravličnemu drobljenju podzemnih kamnin. Najprej sta doma posneli video, ki sta ga objavili na strani Greenpeacea. V njem britanskemu premierju Davidu Cameronu sporočata, da sta našli način, kako ustaviti drobljenje, ker »večina raje uporablja obnovljive vire energije«. Britanska vlada je dopustila ta za mnoge okoljevarstvenike vprašljiv način pridobivanja energentov na 200 krajih v državi.

Video sta posneli v kuhinji, oblečeni sta v predpasnik, kot orožje proti hidravličnemu drobljenju pa priporočata kuhinjske pripomočke. Dva dni pozneje sta sestri Thompson kljub sodni prepovedi vstopa protestnikom odšli do enega od predelov v Veliki Britaniji, kjer izvajajo fracking, in posneli satirični video A Frack Free Bake Off, kar je parodija na znani britanski kuharski šov Bake Off. Medtem ko sta v kuhinji v kombiju pekli torte, ju je z gnojnico polil jezen kmet, saj je trdil, da sta na njegovi zemlji. Prav tako ju je zaradi kršenja sodne prepovedi popisala policija. A sestrama je uspelo speči njuni torti na temo obnovljivih virov energije.

Seveda ni naključje, da sta sestri za protest izbrali kuhanje. Sophie je namreč zmagovalka britanskega Masterchefa slavnih, lani pa je izdala knjigo receptov Moja družinska kuhinja.

Emma Thompson je znana aktivistka Greenpeacea. Septembra lani je denimo protestirala proti črpanju nafte na Arktiki in po londonskih ulicah vlekla velikanskega severnega medveda.

Ameriški senator se bo poročil s 50 let mlajšim ljubimcem

Ameriška gejevska skupnost ima novo ikono. To je 90-letni nekdanji ameriški senator Harris Wofford, ki je v New York Timesu objavil esej o tem, kako je po 48 letih zakona našel novo ljubezen v 50 let mlajšem moškem.

Harris Wofford je svojo politično pot začel v šestdesetih letih, vso svojo kariero pa je posvetil branjenju človekovih pravic. Najprej je bil svetovalec Johna F. Kennedyja, potem pa še svetovalec Martina Luthra Kinga. Kasneje je bil dolgoletni predsednik demokratske stranke, v devetdesetih letih pa senator zvezne države Pensilvanija.

Ženo Clare Lindgren je spoznal med drugo svetovno vojno, poročila sta se leta 1948 in imata tri otroke. »Najina ljubezen je trajala pet desetletij,« je napisal v eseju. »Bila je moja najboljša prijateljica, a tudi največja kritičarka.« Leta 1996 je umrla zaradi levkemije. Tedaj 70-letni Wofford je bil strt od žalosti, prepričan, da nikoli več ne bo srečal osebe, ki bi jo ljubil tako, kot je ljubil svojo ženo.

Pet let kasneje je spoznal Matthewa Charltona. Čeprav se Wofford nikoli ni opredelil za homoseksualca, sta se zaljubila in oznanil je, da se bosta po petnajstih letih zveze na zadnji dan aprila poročila. »Pol stoletja sem bil poročen s čudovito žensko, zdaj sem srečen, da sem še enkrat našel srečo,« je zapisal. Dodal je še, da si nikoli ni mislil, da bo v času njegovega življenja mogoča poroka istospolnih partnerjev: »Ne bi smel biti tako pesimističen. Srečen sem, da živim v času, ko poroka ne temelji na posameznikovi spolnosti, temveč na ljubezni.«