Leicester je v nedeljo nadaljeval z odličnimi predstavami in s kar 4:0 premagal Swansea. Dan pozneje je njegov edini preostali tekmec Tottenham doma le remiziral z West Bromwichem (1:1), kar je lisice še bolj približalo sanjskemu dosežku, naslovu angleškega prvaka, saj je razlika med vodilnima moštvoma sedem točk v prid Leicestra, do konca prvenstva pa so le še trije krogi. Moštvo, ki ga vodi Claudio Ranieri, lahko prvak postane že v nedeljo, če na Old Traffordu premaga Manchester United, ali v primeru neuspeha dan pozneje, če Tottenham v gosteh ne bo premagal mestnega tekmeca Chelseaja. Če tudi v ponedeljek prvenstvo še ne bo odločeno, bo Leicester v zadnjih dveh krogih naslov prvaka potrjeval na tekmah proti Evertonu doma ali Chelseaju v gosteh, medtem ko bosta zadnja nasprotnika Tottenhama Southampton in Newcastle.

Zgolj angleške stavnice bodo izplačale več kot 10 milijonov funtov

Stavnice (tako kot večina nogometnih navdušencev in strokovnjakov) v uspeh Leicestra več ne dvomijo, saj pred zadnjimi tremi krogi ob stavi na prvaka v primeru slavja lisic lahko ob vloženih 100 evrih zaslužite zgolj tri ali štiri evre, medtem ko zmaga Tottenhama prinaša vsaj podeseterjenje vložka. Precej drugače pa so vodilne angleške stavnice gledale na moč Leicestra pred začetkom sezone, ko je imelo danes najboljše moštvo v Angliji kvoto za naslov prvaka premier lige kar 5.000, kvota za vodstvo Leicestra na lestvici ob božiču pa je bila 1.000. Nepričakovan razplet in zmaga (pred sezono) popolnega avtsajderja s skoraj ničnimi možnostmi se bo stavnicam na Otoku vsekakor poznala, saj bo zgolj nekaj vodilnih stavnic moralo izplačati več kot 10 milijonov funtov.

Stavnica Betfred je denimo prva, ki je že začela z izplačili, pa čeprav prvenstvo teoretično še ni odločeno. Za to so se odločili že 3. aprila, ko je Leicester z 1:0 premagal Southampton in šest krogov pred koncem ob prednosti sedmih točk ni kazal nobenih znakov popuščanja. »V preteklosti sem se morda že kdaj zmotil, vendar pa tokrat ne vidim prav nobenih možnosti, da bi Tottenham ali Arsenal še lahko ujela Ranierijevo moštvo,« je takrat dejal lastnik Betfreda Fred Done.

(Foto: Reuters)

Namesto nekaj sto tisočakov bodo izplačali 3 milijone

Pri stavnici Ladbrokes po postregli s podatkom, da je pri njih 47 ljudi pred začetkom sezone stavilo na Leicester pri kvoti 5.000. 23 od teh je dobitek (ob zmanjšani kvoti) že predčasno izplačalo, 24 pa jih bo očitno vztrajalo do konca. »Naslov prvaka za Leicester bi bila največja senzacija v zgodovini športnih stav in za nas najslabši možen finančen rezultat, saj bi morali izplačati z naskokom največji dobitek do zdaj. Če bi prvak postal Chelsea, Manchester City ali Manchester United bi govorili o nekaj sto tisoč funtih izplačil, sedaj pa bo ta znesek okoli 3 milijone. Leicester je vso sezono kljuboval kvotam in napovedim, kar je briljantna holivudska zgodba, del katere smo tudi mi. Kapo dol vsem, ki so stavili na njih na začetku sezone,« je za BBC pred dnevi dejal predstavnik Ladbrokesa Alex Donohue.

Okoli 3 milijone funtov bo izplačala tudi stavnica William Hill, ki je pred sezono za končno zmago Leicestra ponujala enako kvoto kot Ladbrokes. Največji posamezni dobitek kani pobrati srečnež (ali dober poznavalec?) iz Guildforda, ki je po nekaj odigranih krogih vplačal 75 funtov na Leicester pri kvoti 1500, za kar se mu nasmiha 112.500 funtov. »Obeta se nam izguba manjšega bogastva, če bodo nogometaši Leicestra dosegli tisto, kar od njih sedaj že vsi pričakujejo, da bodo. S kvoto 5.000 bo postal najbolj donosen prvak v stavniški zgodovini!« pove predstavnik William Hilla Joe Crilly.