Celje je imelo težje delo v polfinalu proti Ribnici kot v finalu proti Kopru. Zakaj?

Že pred polfinalom sem opozarjal, da je Ribnica dobra ekipa, da igra v popolni zasedbi in pred bučnim domačim občinstvom, zato bo nevarna. To se je potem pokazalo tudi na igrišču. V tednu pred pokalom smo imeli veliko igralcev v članski in mladinski reprezentanci, skupaj kar deset, na razpolago sem jih imel le sedem, zato je naša prva tekma po kakšni reprezentančni akciji vedno najslabša. Ribničani so se lahko tri tedne pripravljali na nas, mi pa smo imeli le tri treninge, a še teh ne v popolni zasedbi.

Finale je vaša ekipa odločila že v prvem polčasu. Kaj je bil recept za Koprčane?

Proti Kopru smo že bili boljši, bolj sproščeni, z več navdiha in bolj kompaktni v obrambi. V prvem polčasu smo uspešno zajezili vse koprske navade in si priigrali visoko prednost, ki smo jo nato v drugem samo še ohranjali. Vsaka lovorika oziroma vsaka tekma je izjemna in posebna stran v knjigi. Vesel sem, da nam je uspelo priti še do ene izpolnjene strani v njej.

V končnico domače lige se podajate brez dveh levih zunanjih igralcev, Arthurja Patrianove in Marka Dujmoviča. Ali razmišljate o okrepitvah na tem položaju?

Načrtovano je bilo, da našega igralca Jako Malusa potegnemo s posoje iz Slovenj Gradca pred začetkom končnice, a smo bili zaradi poškodbe Patrianove to prisiljeni storiti že pred sklepnim pokalnim turnirjem. V Ribnici je pokazal, da je iz pravega testa, in to je začetek njegove poti v Celju. V slovenskih klubih imamo kar 19 celjskih igralcev, ki so na posoji, in verjetno se bo Malusu v končnici prvenstva pridružil še kdo. To so naši igralci in imajo jih pravico potegniti nazaj. Kdo? Pustite se presenetiti. V domači ligi nas v napornem ritmu sobota-sreda-sobota čaka še dvanajst tekem, zato se moramo okrepiti. Upam le, da ne bo dodatnih poškodb.

Kako gledate na igranje Celja v regionalni ligi Seha v naslednji sezoni?

No, zelena luč za naše igranje v njej še ni dokončno prižgana, kajti zadevo mora potrditi še skupščina RZS. Ko bo tudi uradno, se lahko konkretno pogovarjamo o tem. Nastop Celja v Sehi lahko ima tako pluse kot minuse. Plusi so težke tekme s kakovostnimi tekmeci, minusi pa dolga potovanja, sočasno igranje v ligi prvakov, potreba po širitvi in krepitvi igralskega kadra... Bomo videli, česa bo več, plusov ali minusov.