Hokejska reprezentanca bo jutri odpotovala v Budimpešto, kjer bo v sredo proti Madžarski odigrala zadnjo pripravljalno tekmo pred sobotno premiero na svetovnem prvenstvu skupine B v Katovicah na Poljskem.

Znano je, da bo Slovenija na turnirju nastopila zdesetkana, a hokejisti v en glas trdijo, da je edini cilj osvojitev prvega mesta in vnovična pridružitev med šestnajsterico elitnih reprezentanc. »Ne bojim se, da bi nam spodletelo,« pravi napadalec Žiga Pance, ki je pri sobotni zmagi s 4:0 nad Japonsko, prvim slovenskim tekmecem v Katovicah, zabeležil stoti reprezentančni nastop. Slovenija je med pripravami odigrala še dve tekmi proti Hrvaški (8:3, 9:1), a niti južni sosedi niti Japonci pričakovano niso bili dorasli slovenskim hokejistom, zato je še vedno precej neznank o realni moči izbrane vrste. Zaradi slabših tekmecev na pripravljalnih tekmah je bila Slovenija v zadnjih letih skoraj vedno v podobnem položaju in naletela na težave predvsem na prvenstvih najvišjega svetovnega razreda.

Selektor Nik Zupančič, ki velja za študioznega in pedantnega trenerja, bo na današnji novinarski konferenci še zadnjič strnil pričakovanja in razkril novosti pred svojim prvim resnejšim preizkusom na slovenski klopi. Po sobotni tekmi z Japonsko se je zahvalil izkušenemu branilcu Andreju Tavžlju, ki je v zadnjem mesecu dni dvakrat utrpel rahel pretres možganov, in Niku Simšiču, pred katerim je po Zupančičevo svetla prihodnost. Selektor bo do zadnjega čakal Roberta Saboliča, ki se bo reprezentanci najverjetneje pridružil kar med prvenstvom, nekaj upanja pa tli tudi za nastop Mihe Štebiha. Oba imata še vedno klubske obveznosti na Češkem.

Zupančič tako načrtuje po eno spremembo v obrambi in napadu, sicer pa je trenutni seznam reprezentance naslednji – vratarji: Kristan, Krošelj, Hočevar, branilci: Kranjc, Kovačevič, Vidmar, Repe, Gregorc, Pretnar, Milovanovič, napadalci: Urbas, Tičar, Jeglič, Verlič, Pance, Hebar, Ograjenšek, Kuralt, Jezovšek, Mušič, Ropret, Koblar in Pešut.