Kot je pojasnila Majda Kranjc, vodja kadrovsko-splošnega sektorja, dodatne zaposlitve načrtujejo zaradi povečanega obsega del, nove sodelavce pa bodo zaposlili predvidoma junija po usposabljanju.

Od kandidatov za zaposlitev, ki jo bodo najprej sklenili za eno leto z možnostjo zaposlitve za nedoločen čas, pričakujejo IV., V. ali VI. stopnjo lesne ali druge tehnične smeri, na primer strojne ali gradbene, znati morajo brati načrte, zaželene so delovne izkušnje na CNC- oziroma lesnoobdelovalnih strojih. Prijave kandidatov sprejemajo do konca aprila, zaradi narave dela, ki med drugim poteka v treh izmenah, pa je zaposlitev primerna predvsem za moške, poudarja Kranjčeva. Prijave sprejemajo na naslovu e-pošte: majda.kranjc@podgorje.si.

Ducat odprtih delovnih mest imajo tudi v vrhniški gazeli Siliko, ki ob tem na štirih delovnih mestih ponuja tudi študentsko delo. Na Vrhniki zaposlijo komercialista, tehničnega komercialista oziroma skrbnika ključnih kupcev, CNC-operaterja in CNC-programerja, nastavljalca strojev ter vodjo izmene v proizvodnji. Za študente pa imajo možnost dela v vzdrževanju, orodjarni in komerciali. V poslovni enoti Sevnica pa zaposlijo nastavljalca strojev, tehnologa, razvojnega inženirja, upravljalca strojev, ročnega orodjarja ter vzdrževalca strojev in opreme.