Nogometaši belega baleta so bili na povratni tekmi na Santiagu Bernabeu pred zahtevno nalogo, saj so morali nadoknaditi zaostanek dveh golov s tekme izpred tedna dni. Da je tretjeuvrščena ekipa španskega prvenstva strla odpor tekmeca, ni bilo treba čakati prav dolgo, saj je že v 16. minuti iz bližine zadel Cristiano Ronaldo. Portugalec je bil sinoči še posebej motiviran, saj je za nov gol in izničenje prednosti Wolfsburga potreboval manj kot minuto. V drugo je bil uspešen z glavo, in sicer po podaji Tonija Kroosa. Brez priložnosti v prvem polčasu ni bil niti Wolfsburg. Nemci so proti vratom Reala resneje zapretili v 34. minuti, a je poskus Luiza Gustava Keylor Navas preusmeril v vratnico.

Končni rezultat, 3:0 za Real, je bil postavljen v 77. minuti, še tretjič na srečanju pa se je med strelce vpisal Ronaldo. Prvi zvezdnik španskega velikana je svoj 16. gol v letošnji sezoni lige prvakov dosegel s prostega strela, potem ko je žogo poslal skozi nasprotnikov živi zid. Za Ronalda je bil to sicer že peti hat-trick v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini, s čimer je izenačil dosežek Lionela Messija. Slednji ima vse večji zaostanek tudi na lestvici večnih strelcev lige prvakov, saj je doslej dosegel 83 zadetkov oziroma 10 manj kot njegov veliki tekmec iz španske prestolnice.

»Glede na ne najboljšo sezono, polfinale ni slab dosežek. Sem zelo zadovoljen. Prav za takšne dosežke smo garali. Bog pomaga tistim, ki trdo delajo. Sedaj nas do finala loči le še korak. Nogomet je poln presenečenj in vse je mogoče,« je po tekmi dejal junak srečanja Ronaldo, o svoji predstavi pa dejal: »To ni bila najpomembnejša tekma, ki sem jo igral. Kljub trem golom sem igral že bolje. Ljudje vedo, da se vselej trudim na vso moč. Številke ne lažejo. Dobro vem, da če bom trdo delal, bodo prišli tudi rezultati.«

Da je bil Real sinoči boljša ekipa in da je zasluženo napredoval v polfinale, je priznal tudi trener Wolfsburga Dieter Hecking. »Nismo povsem razumeli, kaj moramo storiti. Morali bi se bolje braniti. Smo razočarani, a zavoljo domačega prvenstva moramo ostati pokončnih glav. Madrid zapuščamo ponosni.«

Zgodovinski dosežek Manchester Cityja

Če se je Real v polfinale uvrstil že šestič zapored, pa bodo sploh prvič v zgodovini tam nastopili igralci Manchester Cityja. Klub, ki je v ligi prvakov premierno nastopil pred štirimi leti, doslej ni prišel dlje od osmine finala. V uvodnih dveh sezonah je izpadel v skupinskem delu, v zadnjih pa jih je v osmini finala izločila Barcelona.

Ker se je obračun v Parizu končal z neodločenim izidom 2:2, so morali gosti za napredovanje zmagati oziroma remizirati z izidom 3:3 ali več. Uspelo jim ni ne eno in ne drugo. Zmage so se veselili Angleži, ki so edini zadetek na obračunu dosegli v 76. minuti. Gol je s strelom od daleč dosegel belgijski reprezentant Kevin de Bruyne. Cityu se je priložnost za vodstvo sicer ponudila že v prvem polčasu, a je v 30. minuti po prekršku vratarja Kevina Trappa najstrožjo kazen zapravil Sergio Agüero.

Gosti so bili najbližje zadetku v 86. minuti, vendar je bil gol Zlatana Ibrahimovića zaradi prepovedanega položaja upravičeno razveljavljen. »Sem razočaran in jezen. Tako v Parizu kot Manchestru nismo bili dovolj učinkoviti,« je po porazu priznal gostujoči strateg Laurent Blanc. »Ko ne napreduješ, obžaluješ čisto vse. Imeli smo začrtano strategijo, ki pa je nismo znali v celoti izpeljati. Po dveh odigranih tekmah si je tekmec verjetno zaslužil napredovanje.

»Seveda lahko zmagamo ligo prvakov, nenazadnje je to eden izmed ciljev kluba,« pa je po zgodovinske uspehu opogumljeno dejal trener Cityja Manuell Pellegrini. Čilenec se po končani sezoni poslavlja od klopi angleškega velikana, kjer ga bo zamenjal Josep Guardiola. »Iz različnih razlogov so nas pogosto kritizirali, a vsako leto postajamo boljši. Četudi osvojimo ligo prvakov, to še ne pomeni, da je projekt kluba zaključen. Tokrat smo igrali bolje kot PSG, ki je zelo močna ekipa z izvrstnimi igralci. Če bomo ponovili našo predstavo, lahko igramo proti komurkoli.«

Nocoj bosta znana še zadnja polfinalista. Atletico Madrid bo proti Barceloni skušal nadoknaditi zaostanek po porazu na Camp Nouu z 1:2, Bayern pa bo v Lizboni branil prednost 1:0 proti Benfici.