Real Madrid bo nocoj reševal sezono, Zinedine Zidane pa svoj položaj na trenerski klopi. Wolfsburg je v Madrid včeraj opoldne prispel s popotnico dveh golov prednosti s prve tekme četrtfinala lige prvakov. Težko je verjeti, da lahko Real Madrid ponovi tako bledo predstavo kot pred tednom dni v Nemčiji, a nogomet večkrat ponudi prav nenavadne zgodbe.

Danilo sodeloval pri vseh porazih

»Obljubljam čaroben večer. S podporo navijačev bomo dali vse od sebe in napredovali v polfinale lige prvakov. Dajmo, Madrid!« je odločen rekorder po številu zadetkov v evropskih tekmovanjih Cristiano Ronaldo, ki pred medije ne stopi ravno pogosto. Zinedine Zidane pravi, da je pred Realom tekma sezone. Ob zadnji visoki zmagi v španskem prvenstvu proti Eibarju je spočil nekaj zvezdnikov, tokrat pa najverjetneje ne bo ponovil taktičnega zdrsa na uvodnem obračunu z Wolfsburgom, ko je v začetno enajsterico uvrstil Danila. Real je v tej sezoni v vseh tekmovanjih izgubil devetkrat, zanimivo pa je, da je Danilo vselej igral po 90 minut. Pričakovati je, da bodo španski nogometaši narekovali ritem igre, pri kroženju žoge sta med najuspešnejšimi Isco in James Rodriguez, ki ju Zidane večkrat pusti na klopi. Francoz tokrat nima prav nobenih težav s poškodovanimi igralci.

Branilec Wolfsburga Naldo pravi, da osmouvrščeno moštvo nemške lige v Madridu nima veliko izgubiti, kar glede na razplet prve tekme ne drži povsem. »Ves svet pričakuje, da bo Real zabil tri ali štiri gole. Naredili bomo vse, da bomo Madridčanom vsaj otežili delo,« napoveduje. V Wolfsburgu se evforija po zmagi nad Realom stopnjuje iz dneva v dan. Trener Dieter Hecking pravi, da s tako močnim pritiskom ni najlažje živeti, golgeter Andre Schürrle pa je obljubil, da bodo nogometaši Wolfsburga v Madridu tekli kot še nikdar v življenju. Veliko bo odvisno že od poteka tekme v prvem polčasu. Če Real hitro zabije gol, lahko Wolfsburg razpade, kot se je na stadionu Santiago Bernabeu v soboto zgodilo skromnemu Eibarju. Spomnimo še, da se Madrid v najvišjem evropskem tekmovanju nikdar ni šestkrat zapovrstjo uvrstil v polfinale, kar bi mu lahko uspelo nocoj.

Ibrahimovića obtožujejo dopinga

Zelo na tesno bi lahko šlo v Manchestru, kjer bo City branil remi 2:2 iz Pariza. Prvi zvezdnik PSG Zlatan Ibrahimović ob številnih lovorikah z različnimi klubi še nikdar ni osvojil lige prvakov. Nekdanji atletski trener Ulf Karlsson je prejšnji teden razburil z izjavo, da je Ibrahimović pred desetimi leti, ko je nosil dres Juventusa, jemal prepovedana poživila. »Zgolj v pol leta se je zredil za deset kilogramov. Brez dopinga to ni mogoče,« je zatrdil Ulf Karlsson, Ibrahimović pa je že napovedal tožbo.

Paris Saint-Germain bo nocoj v Angliji nastopil v močnejši postavi kot na prvi tekmi, ko trener Laurent Blanc ni mogel biti zadovoljen z dosežkom. V igralski kader se po poškodbi vračata tako Javier Pastore kot Marco Verratti. »Moramo zaigrati bolje kot prejšnji teden. Navajeni smo držati žogo v svojih nogah in veliko streljati. Če se držimo načrta, se nam odpre v napadu. V Manchestru zagotovo ne bo enostavno, a igralci verjamemo, da lahko zmagamo,« pravi pariški zvezdnik Angel di Maria.

Liga prvakov, povratne tekme četrtfinala, danes ob 20.45 (v oklepaju so izidi prve tekme): Real Madrid – Wolfsburg (0:2), Manchester City – Paris Saint-Germain – Manchester City (2:2), jutri ob 20.45: Atletico Madrid – Barcelona (1:2), Benfica – Bayern (0:1).