V novi spletni trgovini ECE je že na voljo skoraj sto gospodinjskih aparatov in naprav, cilj pa je v enem letu kupcem ponuditi več kot tisoč zanje zanimivih izdelkov. ECE je tako prvi med slovenskimi ponudniki električne energije in energentov s tako obsežno spletno trgovino. Po Terčetovih besedah želijo ponuditi nabor resnično najbolj kakovostnih in najbolj varčnih izdelkov.

Na dvanajst obrokov brez obresti

Vsi izdelki so na voljo po ugodnih cenah, največja prednost in s tem dodana vrednost za potrošnike pa je drugje. »Naši kupci, ki so redni plačniki, lahko aparate in naprave kupijo na 12 obrokov brez obresti. Pri tem jim omogočamo preprosto odplačevanje obrokov kar na računu za energente, kar je prvo takšno kreditiranje pri nas,« je dejal Mitja Terče in dodal, da bodo imeli vsak mesec v ponudbi tudi številne izdelke po daleč najboljših akcijskih cenah, ki bodo na voljo od dva do tri mesece oziroma do razprodaje zalog. Vsi izdelki v spletni trgovini so sicer po izjemno konkurenčnih cenah na voljo tudi tistim, ki imajo pogodbo o dobavi energije sklenjeno z drugimi ponudniki.

Novo spletno stran oziroma spletno trgovino so zasnovali v sodelovanju s slovenskimi strokovnjaki. »Programska oprema je rezultat domačega znanja in razvoja, pri čemer smo v skladu z vsemi varnostnimi standardi in protokoli poskrbeli tudi za varno nakupovanje prek spleta. Tudi dobavitelji aparatov in naprav so oziroma bodo v veliki večini slovenski. Z nekaterimi smo se že dogovorili za sodelovanje, z drugimi dogovori še potekajo, zajeli pa bomo vse, ki so na slovenskem trgu,« je povedal Rudolf Ogrinc, pomočnik direktorja in prokurist v ECE.

Spodbuda za zamenjavo starih in potratnih aparatov

S ponudbo izdelkov najvarčnejših energijskih razredov v novi spletni trgovini želijo spodbuditi ljudi k zamenjavi starih in potratnih aparatov. S tem lahko dosežemo znatne prihranke pri porabi energije in razbremenimo družinski proračun. Po dosedanjih izkušnjah se najhitreje povrne zamenjava starih hladilnikov, zamrzovalnih skrinj in grelnikov za pripravo tople vode. »Naštetim aparatom se poraba energije s starostjo najbolj poveča. Če na primer zamenjamo star potraten hladilnik s hladilnikom nove generacije, bo prihranek električne energije zagotovo od 30 do 50 kWh na mesec oziroma od 3 do 6 evrov na mesec,« je dejal Mitja Terče.

V ECE so lani zabeležili skoraj 3 milijone evrov dobička in 145 milijonov evrov prometa. »Podjetje je tudi lani raslo na vse področjih – tako na področju prodaje električne energije in zemeljskega plina kot tudi na področju prodaje lesnih peletov,« je še poudaril direktor drugega največjega dobavitelja energije pri nas z največjim številom kupcev.