Je Zinedine Zidane na sobotnem clasicu proti Barceloni našel zmagovito enajsterico, ki bi Realu Madridu lahko prinesla enajsti evropski naslov? Na stadionu Camp Nou je zadel v polno, ko je na igrišče postavil Casemira. Brazilec je šestič v sezoni začel v prvi postavi in šestič zmagal. Očitno želi Zidane iz Casemira ustvariti kopijo nepozabnega Clauda Makeleleja, ki je imel pred petnajstimi leti ključe Realove igre na sredini igrišča.

Kraljevi klub je zadnje štiri lige prvakov v letih 1998, 2000, 2002 in 2014 vedno osvojil takrat, ko je v izločilnih bojih premagal vsaj enega nemškega predstavnika. Danes bo četrtfinale začel z Wolfsburgom, ki v konkurenci prestižnih evropskih klubov iz Nemčije velja za najmanj slovito ime. »Gledala nas bo vsa Evropa. Real spoštujemo, a se ga ne bojimo,« pravi nemški trener Dieter Hecking. Težko je verjeti, da bi kar koli pomagalo Wolfsburgu, da bi pripravil presenečenje proti Realu, ki je z zmago proti Barceloni ujel najboljši trenutek sezone. Cristiano Ronaldo bo imel poseben motiv, saj bo lovil strelski rekord lige prvakov vseh časov, ki ga je s sedemnajstimi zadetki postavil pred dvema letoma. Na osmih evropskih tekmah v tej sezoni je zabil trinajstkrat. Primernejšega tekmeca za doseganje golov, kot je Wolfsburg, si ne bi mogel želeti.

S tekmovalnega vidika zna biti bolj atraktivna tekma v Parizu, kjer bo pri PSG gostoval Manchester City. Breme favoritov nosijo Francozi.