»Ta tekma zame ne obstaja več,« je v soboto zvečer, ko je Barcelona ravno proti največjemu tekmecu iz Madrida klonila prvič po 3. oktobru lani, zatrdil trener Luis Enrique.

Čeprav je Barcelona izgubila prestižni el clasico, ostaja prvi favorit za osvojitev španskega prvenstva. Na sedmih ligaških tekmah si lahko privošči še dva spodrsljaja, naslov prvaka pa se ji v primeru serije petih zmag obeta že 1. maja na gostovanju v Betisu. A vendarle se je nad katalonski tabor naselil vsaj kanček dvoma. Kako močno je Barcelono pretresla zmaga Reala, bo znano nocoj, ko bo Camp Nou odprl četrtfinalne duri v ligi prvakov. Pri tem tekmovanju je Barcelona na svojem stadionu na zadnjih petnajstih tekmah neustavljiva. Zmagala je kar štirinajstkrat, edini neodločeni izid je pred dvema letoma uspelo izvleči Atleticu Madridu, ki bo tudi tokrat nasprotnik evropskih prvakov.

Analitiki tekmo najboljših španskih moštev v tej sezoni ocenjujejo kot vrhunec četrtfinala lige prvakov. Številke so na strani Barcelone, ki je pod Luisom Enriquejem dobila vseh šest medsebojnih tekem. Atleticu še nihče ni zabil več golov (25) kot Lionel Messi, ki ga panamski dokumenti obtožujejo, da je v davčnem raju utajil na milijone dolarjev davkov. V dresu Atletica bo najnevarnejši Antoine Griezmann. Francoz je s 26 zadetki v sezoni v življenjski formi, tako kot tudi statistično najboljši evropski vratar in slovenski reprezentant Jan Oblak. Zaradi lažje prepoznavnosti bosta moštvi na obeh tekmah nastopali v gostujočih dresih.

V senci dvoboja v Barceloni bo Bayern drevi v Münchnu gostil Benfico. Bavarci so se proti Juventusu skozi šivankino uho uvrstili med osmerico najboljših, a portugalski tekmec tokrat ne bi smel biti prezahteven za varovance Josepa Guardiole. Jutri bosta še tekmi med Realom Madridom in Wolfsburgom ter Parisom Saint-Germainom in Manchestrom Cityjem. Povratni dvoboji bodo na sporedu prihodnji teden.