Real Madrid je po januarski menjavi trenerja lažje zadihal in začel igrati precej bolje, toda zaradi slabih izkušenj proti Italijanom (v evropskem tekmovanju že 29 let niso izločili italijanskega kluba) so se galaktiki na včerajšnje gostovanje v večno mesto vendarle opravili z veliko mero previdnosti.

Madridčani so imeli sinoči na Olimpicu večino tekme pobudo in premoč v posesti žoge, a so imeli precej težav v zaključku akcij, hkrati pa je Roma večkrat tudi nevarno zapretila iz hitrih protinapadov, zato je bila pot do zmage kraljevega kluba vse prej kot lahka. Prvi polčas se je končal brez zadetkov, da je Real le prišel do želenega zadetka v gosteh in lažje zadihal, pa je nato v 57. minuti z izjemnim golom z leve strani kazenskega prostora poskrbel najboljši strelec lige prvakov vseh časov Cristiano Ronaldo.

Roma je imela nekaj priložnosti, da bi izid izenačila in naredila povratno tekmo bolj zanimivo, a je bila neučinkovita, po samostojnem prodoru in golu rezervista Jeseja v 86. minuti pa je srečanje v Madridu verjetno postalo le še formalnost.

Zidane: Le s skupnimi močmi lahko kaj osvojimo

Ronaldo, ki je dan pred tekmo užaljen zapustil novinarsko konferenco po vprašanju o njegovi strelski suši na gostovanjih, je sinočnji zadetek posvetil trenerju Zinedinu Zidanu, ki je bil nad predstavo svojega največjega zvezdnika ponovno navdušen. »Ronaldo je odigral briljantno tekmo, tako kot tudi vsi ostali naši igralci. Pred tekmo sva se pogovarjala o tem in res sem vesel, da je zadel, saj to od njega vsi vedno pričakujejo in tokrat mu je v pomembnem trenutku tudi uspelo,« je dejal Zidane.

Strateg Reala pot do uspeha vidu le v moštvenem pristopu, ki v zadnjih letih ni bil ravno odlika kraljevega kluba: »V ligi prvakov je na takih tekmah zelo pomembno zadeti in ne prejeti gola, kar nam je danes uspelo. Je pa bila to težka tekma proti dobremu nasprotniku. Predvsem smo imeli težave v prvem polčasu, v drugem pa smo zaigrali precej bolje in si ustvarili kar nekaj priložnosti. Zame je najpomembnejša stvar celotna skupina. Smo dobra ekipa, moštvo, ki ga tvorijo tudi igralci, ki igrajo manj, a so prav tako za celotno skupino zelo pomembni, saj le s skupnimi močmi lahko kaj osvojimo. Bo pa vedno nekdo, ki bo odigral odločilno vlogo, tokrat je bil to Ronaldo. Veliko pa mi pomeni tudi, ko vidim igralce na klopi, kako zavzeto bodrijo svoje soigralce na igrišču.«

»Tokrat smo lahko zelo zadovoljni predvsem z našo moštveno igro in predstavo. Od prve minute smo želeli imeti žogo čim več v svoji posesti, s čimer nam je uspelo narediti velik korak do napredovanja. V odmoru med polčasoma smo se dogovorili, da v nadaljevanju damo še večji poudarek posesti žoge, kar nam je prineslo uspeh. Gol Cristiana Ronalda je prišel ob ravno pravem času, dober znak pa je tudi, da so vsi rezervisti, ki so prišli v igro, storili vse, da pustijo dober vtis. Smo na pravi poti, moramo le nadaljevati s skupnim delom,« je bil po zmagi v Rimu zadovoljen tudi kapetan Reala Sergio Ramos.

(Foto: Reuters)

Spalletti: Če Realu ponudiš malo ...

Zanimivo, da je bil z drugim polčasom bolj zadovoljen tudi strateg poražene Rome. »Mislim, da smo v drugi polovici tekme igrali odlično, le v vezni vrsti nismo uspeli Realu povzročati več težav. Če nasprotniku prepustimo pobudo, se nam še vedno dogaja, da v obrambi delamo preveč napak. In če Realu ponudiš malo, bo to spremenil v veliko. Po golu Ronalda so pri Realu postali bolj sproščeni in poskušali nadzirati potek tekme. Za svoje moštvo lahko rečem le, da je igralo zelo dobro, v določenih trenutkih pa nam je zmanjkalo sreče. Čaka nas še precej dela, a smo na pravi poti,« je po porazu izjavil Luciano Spalletti.

Tudi Wolfsburg na vratih četrtfinala

V senci obračuna v Rimu sta se v Belgiji pomerila tamkajšnji prvak in največje presenečenje letošnje sezone Gent ter nemški Wolfsburg. Za oba kluba je bila to prva tekma v izločilnih bojih lige prvakov, zato je bilo razplet težko napovedati. Na koncu so se zmage veselili Nemci, ki so vendarle veljali tudi za favorite za preboj v četrtfinale.

Wolfsburg je bil večino tekme boljši in je zasluženo zmagal s 3:2. Po 60 minutah so gostje vodili s 3:0 in dvoboj se je zdel odločen, toda v zaključku srečanja so se prebudili tudi domači nogometaši, ki so z dvema goloma uspeli zaostanek znižati in še ohranili nekaj upanja, da bi se njihova evropska pravljica morda lahko še nadaljevala. Junak v zmagovitem moštvu je bil Julian Draxler, ki je dosegel prva gola na tekmi.

»Odigrali smo zelo dobro tekmo. Gola Genta ob koncu srečanja sicer nista bila dobra za nas, a kljub temu imamo vse možnosti, da se uvrstimo v četrtfinale. Če bomo tudi na povratni tekmi ponovili današnjo igro, sem prepričan, da bomo napredovali. Zaradi svojih golov sem seveda vesel, liga prvakov pa mi predstavlja nekaj posebnega in rad igram v tem tekmovanju,« Draxler po zmagi ni skrival zadovoljstva.