Slovenske telovadce čaka konec tedna vrhunec domače sezone, ko se bodo od petka do nedelje merili na tekmi svetovnega pokala v Stožicah. Generalka pred slovensko tekmo leta je bila odlična. Na tradicionalni tekmi svetovnega pokala v Cottbusu so se namreč na zmagovalni oder uvrstili Rok Klavora z oceno 14,866 na parterju (bil je drugi) ter Tjaša Kysselef z oceno 13,966 na preskoku in Sašo Bertoncelj z oceno 14,700 na konju z ročaji (bila sta tretja).

Le Brazilcu Diegu Hypolitu (15,466) je moral Klavora priznati premoč. »Včeraj sem se odločil, da bom taktiziral. Kolebal sem med vajama z izhodiščnima ocenama 6,4 in 6,2. Videl sem, da so se preostali ogrevali za močne sestave. Računal sem, da bom šel z vajo 6,2. Brazilec je dobil oceno 15,4. Druga ocena je bila 14,8. Odločil sem se, da grem z vajo 6,2, jo lepo izvedem in bo dovolj za stopničke. Za prvo mesto ne, ker je Hypolito lepo nastopil. Moja vaja je bila lepa, podobna kvalifikacijski, čeprav sem v finalu dobil nižjo oceno. Zadovoljen sem. Drugi so delali napake, jaz sem vaje lepo naredil in to je to,« je priznal Rok Klavora.

Pri ženskah na preskoku še naprej vlada 40-letna Nemka uzbekistanskega rodu Oksana Čusovitina (14,700). Mlajšim tekmicam pušča drobtinice, ki jih je tokrat pobrala Tjaša Kysselef. »V Cottbusu nisem pričakovala medalje. Konkurenca je bila močna, zato je bil moj osnovni cilj uvrstitev v finale. Izkoristila sem napake tekmic,« je razplet komentirala slovenska telovadka. Finalistka na preskoku je bila tudi Teja Belak, ki je zasedla sedmo mesto. Ljubljančanka je bila včeraj na gredi po padcu z orodja osma.

»Zadovoljen sem bil, da sem prišel v finale zaradi vseh odličnih telovadcev tukaj v Cottbusu. S tretjim mestom se ne morem pritoževati,« je sporočil . »Komolec za lažjo vajo ni težaven. Malenkostno doziram elemente, počasi bom stopnjeval. Večji problem v Cottbusu sem imel z bolečinami v trebuhu, nekaj sem pojedel in nisem vedel, ali bom sploh lahko tekmoval,« je sklenil Bertoncelj. Na konju z ročaji je bil najboljši Britanec Louis Smith (15,100).