Potem je presenetil s svojo človeškostjo. Pojavil se je na instagramu. Objavil je 2806 fotografij in na vseh je on sam. Ajatola v molitvi, z otroki, v svetišču v Mašadu, med govori, govori, govori, neskončnimi govori.

Verski vodja, ki zelo skopari z izjavami, da mu je kaj všeč, je zelo všeč samemu sebi. Poleg mene mu sledi še 664 000 ljudi. On sledi dvanajstim. V glavnem samemu sebi. Sledi lastnemu računu na instagramu, kjer objavlja video prispevke o sebi, računu, na katerem so njegove knjige, in računu, na katerem so njegovi citati. Res si je všeč.

Vendar je to samotno početje. Čeprav sledi računu o boju proti sionizmu, na instagramu ni mogel najti sledi niti izraelskega sefardijevskega glavnega rabina Jicaka Josefa, niti glavnega aškenazijevskega rabina Davida Laua. Ne eden ne drugi ne objavljata na njem. Hamenej ni mogel vščekati nikogar od kolegov istega ranga. Tudi kalif Abu Bakr el Bagdadi ni na instagramu.

Zato pa se je v vsem svojem blišču ta mesec tam pojavil papež Frančišek. Začel je triumfalno. V dveh tednih mu je sledilo dva milijona ljudi. S Hamenejem bi se morala razumeti. Papež objavlja iste slike kot ajatola. Frančišek v molitvi, Frančišek z otrokom, med svečami, med mašo. Tudi on objavlja slike samega sebe.

Vendar ajatola ni opazil, da je papež na instagramu in mu sploh ne sledi. Frančišek pa je v tem pogledu fundamentalist. Objavlja samo svoje slike in ne sledi nikomur.

Zgodbe o spopadu krščanske in muslimanske civilizacije so bile pretirane. V resnici popolnoma ignorirata ena drugo in cel svet.