Vojvoda in vojvodinja Cambriška, po domače William in Kate, imata očitno rada Francijo. A kljub temu ni rečeno, da bosta lahko bivala v izbranem hotelu. Hotel v Amiensu je namreč zavrnil rezervacijo na ime bodočega britanskega kralja, njegove žene in princa Harryja. Le hotel Marotte je ob tem navedel, da so v želenem terminu polno zasedeni in da bi bilo »neetično, da bi gostom odpovedali rezervacije zaradi britanske kraljeve družine«.

Da je hotel zaseden, je razumljivo. William in Kate sta želela bivati tam eno noč, preden bo v bližini komemoracija ob stoti obletnici bitke na reki Sommi, ene največjih bitk prve svetovne vojne. Ta butični hotel je edini hotel s petimi zvezdicami v tem okrožju, pa še ta ima le dvanajst sob. Lastniki hotela so dejali, da ne da ne bi hoteli kraljevskih gostov, a so drugi gostje sobe pač rezervirali mesece vnaprej.

Skrivnostne zimske počitnice

Če se torej ve, da bosta William in Kate zadnji dan junija v Franciji, so bile toliko bolj skrivnostne prve zimske družinske počitnice njune družine. Praksa britanske kraljeve družine je bila, da je na smučarske počitnice vedno povabila tudi četo fotografov. William in Kate pa sta se odločila, da bosta dosledno varovala zasebnost svojih otrok. Tokrat so šest fotografij objavili šele, ko se je družina že vrnila domov, izbrani fotograf pa je imel pet minut časa, da poslika družinsko zimsko idilo.

MailOnline je uspelo izvedeti, da je družina Cambridge smučala v Courchevelu, ki je zelo priljubljen med ruskimi oligarhi. William in Kate sta v številnem spremstvu priletela v letovišče z zasebnim letalom.

Ko so britanski mediji začeli lokalno prebivalstvo spraševati o Kate in Williamu, so ti dejali, da se jim zdi, da so ju opazili, a je bil tisti konec tedna polno zaseden in se zanju niso zmenili. Potrdili pa so, da sta kosila na terasi restavracije Le Pilatus na smučišču s pogledom na Mont Blanc. Kosilo kraljevskega para je stalo vsega nekaj deset evrov, vsak od njiju pa je popil tudi kozarec vina. Kakopak francoskega.