Neymar bi moral ta hip časopisne stolpce polniti le s špekulacijami o svojem (ne)odhodu iz katalonskega kluba in o astronomskih vsotah, ki naj bi jih ponujali Brazilcu za prestop. Toda Neymar da Silva Santos Júnior ima druge, veliko večje probleme. Po Messiju in Javierju Mascheranu je Neymar še tretji član Barcelone, ki ima težave z davki. Brazilske oblasti so mu zaplenile premoženje v vrednosti okoli 40 milijonov evrov, ker naj bi imel do države davčni dolg v višini 14 milijonov evrov, ki izhaja iz let 2011 in 2013.

Skupaj z družino ga sumijo utaje davkov, povezanih z njegovim prestopom v Barcelono. Dacarji so mu zaplenili zasebno letalo, jahto, vse nepremičnine in blokirali bančne račune tako njemu kot očetu in še trem družinskim podjetjem, saj po brazilskih zakonih lahko zaplenijo premoženje v trikratni višini dolga.

Helikopter za Sorajo

Neymarjev oče je že lani dejal, da so na udaru davčnih inšpektorjev, in sicer odkar sin igra v španski ligi. A brazilska davčna inšpekcija zatrjuje, da bi se lahko Neymar, namesto da se brani s pritožbami, vsem neprijetnostim izognil s tem, da bi plačal davek. Neymar je bil sicer po Forbsu lani 23. najbolje plačani športnik na svetu, ki pa več zasluži s sponzorskimi pogodbami kot s pogodbo z Barcelono. Zato mnogi ugibajo, kako bi lahko težave z davkarijo vplivale na njegove sponzorske pogodbe.

Zanimivo je, da sprva med zaplenjenim premoženjem ni bilo zasebnega helikopterja, pred dnevi pa so mu zaplenili tudi helikopter, ki pa ga 24-letnik še lahko uporablja. Vse druge dragocene Neymarjeve igračke so pod ključem že več kot teden dni. Tudi jahta Nadine, ki jo je kupil star dvajset let in jo poimenoval po mami. In letalo, ki ima na repu zapisane njegove inicialke NJR. Letalo je pristalo v središču rumenega tiska Balkana leta 2014, ko ga je Neymar poslal v Italijo, da bi v Barcelono pripeljal srbsko starleto Sorajo Vučelić, s katero sta se spoznala istega leta poleti na Ibizi. Soraja se je v letalu fotografirala v Neymarjevem dresu.

Plavolaska je izginila

Dekleta so poleg davkov še ena šibka točka nogometnega šampiona. Ne pozabimo: Neymar ima petletnega sina Davida Lucca, a z njegovo mamo Carolino Dantas ni v zvezi, čeprav se je ta preselila v Barcelono, da bi bila oče in sin več časa skupaj. Ob rojstvu sina je bilo njemu 19, njej pa 18.

Neymar pa nič ne deluje v smeri, da bi za sina iskal resno mačeho. Na svojem instagramu nenehno objavlja fotografije s starletami tipa Soraja, pa naj bodo to igralke južnoameriških limonad ali pa manekenke. Lansko jesen je v Braziliji celo skoraj pretepel paparaca, ki ga je v hotelu fotografiral z dvema damama enakih proporcev kot Soraja, ki jo sedaj tudi v tujih medijih opisujejo kot bivše Neymarjevo dekle.

Zadnja na seznamu njegovih spremljevalk je bila brazilska manekenka in televizijska voditeljica Jhenny Andrade, s katero se je zabaval okoli novega leta in jo je tudi povabil v Barcelono. Oba sta na instagramu objavljala skupne fotografije, na katerih sta bila objeta, prav za novo leto eno s podpisom Ken in Barbie.

A nato je plavolaska izginila z Neymarjevih fotografij. Ko se je na eni nedavno pojavila superzvezdnica Kendall Jenner, so vsi brazilski rumeni mediji nemudoma začeli razglabljati, ali ni ona nemara nogometaševo novo dekle. Za zdaj oba še molčita, ve pa se, da bo Kendall spomladi prišla v Barcelono.